VELENCE?PÉCS Az idei nyári EFOTT-ot ugyan Velencén rendezik meg, de az idén 650 éve alapított Pécsi Tudományegyetem a házigazdája, ezért is különösen érdekes pécsi-baranyai szemmel, hogyan is sikerül, miről is szól az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója. Egyelőre sajnos a botrányokról. A szexista plakátot azonban végül a szervezők eltávolították. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódikCsak szabadon – a 2017-es EFOTT jelmondata új, és nem túl szerencsés értelmet nyert azon a plakáton, amellyel az ?év legnagyobb hallgatói buliját? kívánták a szervezők reklámozni. A valószínűleg kúlnak és szexinek szánt plakáton egy bikinialsós-EFOTT-tekós női feneket markol egy kéz, így a jelmondattal együtt erősen szexista értelmet nyer a fesztivál promóplakátja, nem beszélve arról, ha hozzávesszük az előző évek gólyatábori botrányait is.

Nem is maradt el emiatt az elmúlt napokban a felháborodás-hullám, több női hallgató is jelezte, hogy sértőnek találja a szexista plakátot.

Olvastunk olyan posztot is, a Pécsi Tudományegyetemen tanuló fiatal lányét, aki ehhez még hozzátette azt is, hogy a PTE-s EFOTT-kedvcsináló sem sikerült túl jól a plakátot és a szlogent egybeolvasva: ?Idén nyáron ellátogatunk Velencére és megmutatjuk Nektek, milyen az igazi PTE-s életérzés?. Azt írta, ha valamilyen érzés most pécsi egyetemistaként eszébe jut, az a szégyen. 

AZ EFOTT-szervezői mindenesetre hétvégére már leszedték a vitatott plakátot, ugyanakkor szerintük félreértették az emberek azt, mert nem másvalaki markolássza a fiatal lány hátsóját, hanem éppen ő dicsekszik el így az új tetkójával. Egyébként az igaz, hogy közelebbről és jobban megnézve, valóban egy női kéz látható a fotón, de a bírálók szerint az előzmények, a kontextus és az első képzettársítások, amik beugranak a fotóról, épp elegendőek ahhoz, hogy végtelenül szerencsétlen választásnak minősítsék továbbra is a nyári hallgatói fesztivál marketingeseinek ötletét.

Botrányosnak minősítették a szervezést

Sajnos ezzel nem ért véget a PTE jubileumi évében megrendezett EFOTT-tal kapcsolatos negatív hírspirál. A napokban olyan hírek is megjelentek, miszerint a fesztivál sztárfellépőjének számító Sean Paul koncertre olyan tömeg érkezett, hogy a beengedés korántsem a megfelelő ütemben haladt, kevés pénztár üzemelt, a szervezés több tekintetben is botrányos, és a hangosítással is voltak gondok – akiknek például hátrébb jutott hely, azok egy párhuzamos koncertet hallgathattak Sean Paul helyett.

 

FRISSÍTÉS, hétfő 22.00

A PTE elhatárolódott a plakáttól
Megkerestük a Pécsi Tudományegyetemet is az esettel kapcsolatban. Azt írták hétfő, hogy ?az EFOTT 2017 rendezvényt nem a Pécsi Tudományegyetem szervezte, rendezte. Házigazda szerepkörében az Egyetem feladata a PTE promótálása volt, hogy felhívja a figyelmet alapításának 650. évére, tradicionális múltjára, gazdag jelenére, széles képzési spektrumára, no meg a pécsi egyetemi életérzésre. Az ominózus EFOTT-plakát narratívájához a Pécsi Tudományegyetemnek nincs köze, sőt, attól egyértelműen elhatárolódik. Ezúton is köszönjük a szervezőknek, hogy gyorsan reagáltak és eltávolították azokat” – írták.
KategóriákMETÁL