PÉCS Szerencsére nem csupán a kiírt öt másodperc áll rendelkezésre, hogy átkeljen valaki gyalogosan a pécsi Kórház téren lévő zebránál a zöld-jelzésen. Igaz, a villogó jelzés miatt van uszkve tíz másodperce itt mindenkinek.

A cikk a hirdetés után folytatódikPécs világörökségi zónája, és az egykori történelmi városfal nyugati határa előtt van felfestve az a zebra, ahol nagyon kell igyekezniük a járókelőknek, ha időben, és szabályosan akarnak átérni a szabad jelzésen. A pécsi Kórház téri, jelzőlámpával védett gyalogos átkelőhelynél öt másodpercig van zöld jelzés, utána legfeljebb még ennyi időn át villog a lámpa, mielőtt ismét pirosra vált. Aki egy picit is elkési a startot, annak már nagyon kell igyekezni, feltéve, ha fiatal és fürge.

?Idősebbek is elkezdhetik?, csak nekik jobban kell összpontosítaniuk a kezdésre. Az igaz viszont, hogy a piros végét is jelzi a lámpa, így lehet rá készülni. És az is igaz, hogy hétvégén, kora este, nyáron vettük videóra a 60 másodperc tilos jelzés után 5 másodperces zöldidős jelzőlámpát, máskor egy kicsivel több idejük van a gyalogosoknak.

Mivel azonban gyakorlatilag nyugati irányból gyalogosan ezen a zebrán átkelve jutnak be a legtöbben be Pécs történelmi belvárosába, és például az UNESCO világörökségi helyszínre, voltak olyan gyalogosok, akik szerint egy kicsit még dolgozhatnának ezeken az időkön a közlekedési szakemberek.

KategóriákPOP