PÉCS Újra neki kellett állni a pécsi Jókai utca rendbetételének, mert nem a sikerült igazán precíz munkát végezni elsőre. ITT írtunk arról, mibe is fogtak bele nagy dirrel-durral. Remélhetően nem lesz szükség harmadik fordulóra. Az utca északi részén, a Mátyás király utcai szakasztól a Rákóczi útig tartó részen már kedden aszfaltozhatnak, ami már hétfőtől forgalmi rend változással jár.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz út ismételt felbontása előtt. Itt még azt hitték, minden rendben volt a kivitelezéssel ? Fotó: Babos Attila/Szabad Pécs

 

A pécsi főposta előtti parkolósávot nem érinti az aszfaltozás, amúgy viszont az említett szakaszon teljes szélességben javítják az útburkolatot. A munkálatok miatt a Jókai, Mátyás király és Zrínyi Miklós utcák forgalmi rendje a héten megváltozik.

Mint azt a Tettye Forrásház közleményében írják, ?annak érdekében, hogy minél kisebb fennakadást okozzon a közlekedésben, a javítási munkát az iskolazárás utánra ütemezték a szakemberek. Már hétfőn lezárják az érintett parkolóhelyeket, majd július 4-én, kedden 8 órától kezdik marni az aszfaltot a Mátyás király utcától a Rákóczi út irányába. A munkagépek haladásának megfelelően változik a környező utcák időszakos forgalmi rendje, a félpályás vagy teljes útzár, illetve a parkolás tilalma?. 

Magyarul, ha nincs valami halaszthatatlan dolguk ott, akkor semmiképpen sem menjenek a következő héten arra, ha jót akarnak maguknak. Ha pedig bármit ott kell elintézniük, akkor is inkább érdemes az autót letenni a közelben, és sétálni néhány száz métert.

Ha az időjárás nem szól közbe, akkor pedig július 6-án (csütörtökön) a Mátyás-Dischka utcák közti felső szakaszt aszfaltozzák majd, teljes forgalmi zárás mellett. Július 7-én (pénteken) pedig a Dischka utcától a Rákóczi útig tartó részen építik a burkolatot.

Az eligazodást mindvégig tájékoztató táblák segítik majd, arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott figyelemmel haladjanak a fenti szakaszokon, és figyeljék a jelzéseket! Még egy fontos infó a végére, figyelem: a munkavégzés ütemezése az időjárás függvényében változhat!!!

KategóriákPOP