Ingyen pénzt, Csizi Csengőt és a Páva pengőt osztogatott a Momentum Pécs belvárosában pénteken este. Már 100 alapszervezetük van az országban.

A cikk a hirdetés után folytatódikNemrégiben bemutattuk, hogy valakik Csizi Csengőt és a Páva pengőt nyomtattak, tízmilliós értékben. Még azt is írtuk, hogy kár, hogy ezekkel nem lehet kifizetni a város költségvetési hiányát.

Az már akkor nyilvánvaló volt, hogy a magas pécsi költségvetési hiány miatt ötletelt valaki, az pénteken este derült ki, hogy nem magánszemély, vagy civil szervezet volt, hanem egy, Parlamentbe készülő párt, a Momentum, illetve annak pécsi alapszervezete.

Nemes Balázs, a Momentum pécsi alapszervezetének elnöke a párt  elsőszámú, megfogalmazásában a nulladik pécsi hibapontra mutatott rá pénteken este 

 

Ők ugyanis pénteken este Pécsett, a Széchenyi téri Hunyadi-szobortól indulva matricaosztást szerveztek.  A matricákon is a csődközeli helyzetre, illetve korrupciósnak gondolt ügyekre hívják fel a figyelmet. Mindemellett bemutatták, amint ők fogalmaztak, Pécs új pénznemét és váltóját, amelyek a városi adósságra és a csődhelyzetre válaszul készültek. Ezen túl elmondták, hogy a következő hetekben túrát tesznek Pécsett, és megjelölnek tíz helyet a városban, ahol hibákra fognak rámutatni.

 

 

A mai ez előtt még a nulladik pont, a város hiánya és adóssága, földrajzi szempontból pedig a város főtere, illetve a pécsi városháza maga.

Nemes Balázs, a Momentum pécsi alapszervezetének elnöke Pécs pénzügyi-gazdasági helyzetéről azt mondta lapunknak, hogy szerinte ebben a városban csupán egy ember tagadja, hogy a megyeszékhely csődben van, és az Páva Zsolt. Márpedig az igazság az, hogy Pécs technikailag csődben van, a város hiánya tízmilliárd forint. Szerinte a hiányt nagyon egyszerűen lehet kezelni, vagy lehetett volna elkerülni, a bevételeknél többet nem kellett volna költeni, illetve semmiképpen sem átgondolatlan és pazarló látványberuházásokra költeni.

Megtudtuk: a Momentumnak országszerte 100 alapszervezet van, 1100 fős tagsága, a programjukat október 15-én mutatják be (?leplezik le?), és a következő évi választásra 106 egyéni képviselővel készülnek. 

KategóriákPOP