A Momentum is megszólalt a pécsi önkormányzati óriáshiánnyal kapcsolatban: fenyegető adóemelés, szerződések nyilvánossága, Tiborcz “First Vő” István, csőd, csőd, csőd.
 
Nemes Balázs, a Momentum pécsi elnöke ugyan nem szólítja fel lemondásra Páva Zsoltot, mint Berkecz Balázs, de ha még egy bekezdés lenne a szövegében, biztosan megtette volna, legalábbis ha a gondolatmenetéből indulunk ki. 
 
Tisztelt Polgármester úr!
 

A cikk a hirdetés után folytatódikSikerült, ami korábban elképzelhetetlen volt. Három évvel ezelőtt, amikor Pécs 45 milliárd forintos adósságban vergődött, ön kijelentette: csak olyan beruházásokról lehet szó, amelyek megtérülnek, nyereséget vagy költségcsökkentést hoznak Pécsnek. Ehhez képest ma ismét tízmilliárd forint körüli tartozást halmozott fel a város, az ön irányítása alatt. A felelőtlen gazdálkodás eredményeképp a pécsi polgárok ismét adóemeléssel nézhetnek szembe.
 

Felszólítjuk Páva Zsoltot, hogy magyarázza meg a pécsieknek, hogyan sikerült három év alatt másodszor is csődbe vinni városunkat! Hozzák nyilvánosságra az elmúlt három évben megkötött önkormányzati szerződéseket, továbbá mutassák be, kiknek, mennyi pénzzel adós a város, illetve az adósság milyen hitel- és kötvénykonstrukciókban nyilvánul meg; hogy pécsi polgárok is láthassák, mire verték el a pénzüket!
 

Pécs folyamatosan külső segítségre szorul, mert ön és a helyi Fidesz nyolc év alatt sem volt képes rendezni a város pénzügyi helyzetét. Oda jutottunk, hogy állami segítség nélkül a város pénzügyileg összeomlik. Nem méltó városunkhoz a szakmaiatlan, felelőtlen, pénzszóró hozzáállás. Ha már a pénzszórásnál említettem, a lámpatestek felújítása Tiborcz István cége által jól láthatóan nagyon sürgős volt, és ehhez gond nélkül milliárdos hitelt vett fel a városvezetés.
 

Lehet zsonglőrködni a szavakkal és a papírokkal, Pécs akkor is csődben van, hiszen fizetésképtelen és milliárdos adósságot görget maga előtt. Páva Zsoltnak és a Fidesznek nincs víziója arról, hogyan kell egy várost vezetni, betöltendő feladatára a jelenlegi vezetés alkalmatlan.”
 

Nemes Balázs
elnök, Momentum Pécs
 
A Szabad Pécs az ügyet ezzel lezártnak tekinti. Jaj, nem, dehogy is.

KategóriákPOP