Négy főszerkesztőt vált le Mészáros Lőrinc médiacége, a Mediaworks vezetősége a Pannon Lapok Társaságánál, ezt az érintettekkel pénteken közölték. A hírt a 24.hu szállította. Később kiderült, nem négyet, “csak” kettőt.

A cikk a hirdetés után folytatódikPénteken behívták a Pannon Lapok Társaságához (PLT) tartozó három megyei lap és egy városi lap legfelső vezetőjét (háromnál lapigazgató-főszerkesztő, a negyediknél vezető-főszerkesztő a titulus), és a PLT központi lapigazgatóját is, majd közölték velük, hogy leváltják őket – írta meg a 24.hu.

A PLT-t egy éve vásárolta meg az a Mediaworks, amelyik hivatalosan is Mészáros Lőrinc érdekeltségébe. Idén őszre tervezik, hogy a PLT a Mediaworksbe olvad majd. A Mészáros-birodalomhoz  tartozó négy vidéki újságnál tehát tartalmi vezetőket távolítanak el, de elküldik a lap értesülése szerint a központi lapigazgatót is.

Ismeretes, az Orbán Viktorral készült karácsonyi interjú meghekkelésének botránya a Fejér Megyei Hírlapnál robbant ki, de a PLT-hez tartozik a Zala Megyei Hírlap, a Vas Népe és a Dunaújvárosi Hírlap is, ezek lapigazgató-főszerkesztőinek (a Fejér Megyei Hírlapnál vezető-főszerkesztő irányít) intenek búcsút.

A 24.hu kereste az érintetteket, de egyikük sem kívánt nyilatkozni, a Mediaworks és a PLT pedig egyelőre nem válaszolt a kérdésekre.

A leváltást vélelmezhetően közös megegyezéssel oldják meg. Azt a lap is csak találgatja, mi az oka a vezetők elbocsátásának, de elképzelhető, hogy a központi befolyás ezután erősödni fog ezeknél a megyei lapoknál.

FRISSÍTÉS:

A Mediaworks tegnap este a következő közleményt juttatta el az MTI-nek: 

Mediaworks struktúrájához igazodva a Pannon Lapok Társasága (PLT) megyei lapjainál is önálló főszerkesztői munkakört vezetnek be. A Mediaworks Zrt. és a PLT Kiadói Kft. integrációs folyamata részeként a PLT napilapok vezetési struktúrájában péntektől a lapigazgató-főszerkesztői munkakör megszűnik. A tájékoztatás szerint a Fejér Megyei Hírlap élére Pósa Árpád főszerkesztő került; a veszprémi Napló főszerkesztője változatlanul Néző László; a Vas Népe főszerkesztője Lőrincz-Farkas Eszter; a Zalai Hírlap élén változatlanul Horváth Attila főszerkesztő áll; a Dunaújvárosi Hírlap élén Várkonyi Zsolt főszerkesztő áll, lapigazgatói munkakör nélkül. A hírportálok főszerkesztői teendőit változatlanul Barankovics Ildikó online főszerkesztő látja el – tették hozzá.

Ez azt jelenti, hogy a veszprémi, a zalai és a dunaújvárosi lapok vezetőit nem váltják le, a Fejér Megyei Hírlap és a Vas Népe élére kerül új főszerkesztő.

 

KategóriákMETÁL