A szakmaiságot belepte a politika és a szereplési viszketegség pora – véli olvasónk.

A cikk a hirdetés után folytatódik“Én már nem csodálkozom semmin sem. A hagyományokat már csak politikai okokból is megtartják. Az elvárásoknak megfelelően elhangoznak a beszédek, megemlékezve a múlt dicsőségéről. Az irodalomból merített szövegeket olyanok mondják el, akik legfeljebb csak hallottak a bányászok nehéz, veszélyes, igen nagy szaktudást igénylő munkájáról. Ma a beszédek után őket lehet megtapsolni azért, hogy a betanult szöveget kevés beszédhibával sikerült elmondaniuk. Erre feljogosítja őket a betöltött pozíciójuk. De még ezt is meg lehet fejelni! Mert elképzelhetetlen és érthetetlen javaslatra ?Tiszteletbeli Bányásszá? is lehet fogadni az arra érdemes (?) előadót. Hurrá!

Nem kell ide vájáriskola, születnek a semmiből bányászok!

Ha már a megkezdett utánpótlás-oktatás nem hozta azt az eredményt, amit vártak. Amikor azt mondtam a Komló első emberének, hogy értelmetlen a képzés, akkor nagyon “pöszén” néztek rám. A 12 beiskolázott tanuló negyed része végzett. Hogy hol és milyen minőségi munkát végeznek, az legyen a jövő zenéje.

Érdeklődéssel figyelem, hogy milyen – nagy múltú – hős bányászok aktivizálják magukat most, amikor már nem kell leszállni a mélybe. Néhányat személyesen is ismerek. Sajnos nem nagyon szaggatták odalent az ?istrángot?.  Ma mégis tőlük hangos a sajtó néha.

Ismerek olyan bányászt, aki megjárta a ranglétrát, és ma olyan házi-múzeuma van, ami párját ritkítja. Mint sok arra érdemes ma még élő bányászt, akit teljesen a feledés homálya fed, az ő véleményére, emlékeire sem kíváncsiak a megemlékezéseket szervezők. Pedig, ha valamire érdemes volna figyelni, az a hitelesség!

A szakmaiságot belepte a politika és a szereplési viszketegség pora. Na, ezért sem kell milliókat költeni a képzésre, mert így születnek bányászok.

Jó szerencsét!”

Nagy Ferenc, Orfű   

KategóriákPOP