Cserdi Facebook-oldalára írt üzenetet egy fővárosi hölgy, a Budapesti Műszaki Egyetem docense. Nem mindennapi felajánlást tett.

A cikk a hirdetés után folytatódikCserdi polgármestere, Bogdán László egy tévéinterjúban mondta el a napokban, hogy rendkívül büszke Cserdi fiataljaira, mert minden érintett középiskolába jár, és sokan példás tanulók.

Ezt hallotta Szabó Julianna, a Budapesti Műszaki Egyetem docense is, aki a következő Facbook-bejegyzést írta ezt hallva a falu hivatalos Facebook-oldalára.

 

?Tisztelt Polgármester úr, kedves Cserdiek!

Szabó Julianna vagyok, a Budapesti Műszaki Egyetem docense. Évek óta figyelem elkötelezett és kiemelkedően sikeres munkájukat. Különösen melengeti a szívemet az a figyelem, ami a cserdi gyerekek iskoláztatását követi.

Miután saját lányom, Anna már kirepült és egyetemi tanulmányait külföldön folytatja, vele egyetértésben elhatároztuk, hogy szobáját annak az első cserdi lánynak ajánljuk fel tanulmányai idejére, aki valamelyik budapesti egyetem vagy főiskola nappali tagozatára bejut.

Tudom, hogy a fővárosi egyetemi tanulmányok sokszor lehetetlen követelmények elé állítják a családot, és a városba szakadt gyerekek is könnyen elveszítik a fonalat támogató családi háttér nélkül. Ezért a szobához természetesen háromgenerációs családunk támogatása is járul.

Kérem, éljenek a lehetőséggel!

Üdvözlettel

Szabó Julianna?

 

Mint azt Bogdán László elmondta a Szabad Pécsnek, nagyon örült a felajánlásnak, a kezdeményezés példamutató értéke és embersége miatt is, ezt csütörtökön reggel telefonon el is tudta mondani Szabó Júliannának. Jelenleg nem lesz olyan tanulójuk, aki Budapesten járna ősztől egyetemre, de ez az egész ügy nem csak példaértékű, hanem szimbolikus is szerinte.

Visszaélnek a nevével egy álprofillal

Bogdán Lászlót rendszerint, oldaltól és világnézettől függetlenül rengetegen kedvelik, támogatják Cserdi sikere és példája miatt. Mindig vannak azonban más hangok is, most éppen az okoz neki némi fejfájást, hogy valaki visszaélt a nevével, és egy álprofilt hozott létre a Facebookon, ahol ő egyébként személyesen soha nem volt fenn – Cserdinek van közösségi oldala. Mint mondta, tárgyal majd egy szakemberrel, hogyan lehet fellépni ez ellen, már csak azért is, mert a profillal, a nevében különböző oldalakon trágár kommenteket is ír az, aki a hamis profilt létrehozta. Habár, mint mondta, aki ismeri őt, tudja, hogy sosem beszélne így, de természetesen tenni fog ellene.

KategóriákMETÁL