A Szabad Pécs szerkesztősége holnap délelőtt 11 órakor veszi át a Pozsonyi út 5. előtt, Bächer Iván kőrisfájánál a Népszabadság-díjat, amellyel a megszüntetett újság kollektívája a sajtószabadságért-szólásszabadságért sokat tett szakmabelieket ismeri el. 

A cikk a hirdetés után folytatódikOktóber 8-án lesz pontosan egy éve, hogy utoljára jelent meg a Népszabadság. Politikai okokból szüntette meg és a kormánypropagandát működtető vállalkozó, Mészáros Lőrinc kezére játszotta át cégét, a Mediaworksöt a tulajdonos, Heinrich Pecina. Vasárnap az újság munkatársai demonstrációval emlékeznek a megszüntetés évfordulójára, és nyilvánosan adják át az általuk alapított Népszabadság-díjat a sajtószabadságért-szólásszabadságért sokat tett kiválasztottjuknak.

Szerkesztőségünket érte a megtiszteltetés, hogy elsőként vehetjük át a díjat. Ez alkalomból a Népszabadság egyik volt (jelenleg a Népszava) újságírója, Ungár Tamás írt portálunk létrejöttének körülményeiről, és a jelenlegi helyzetéről. Ami nem túl rózsás. 

A cikk ide kattintva érthető el: A tényfeltárás éhbére

KategóriákMETÁL