Pécs után Debrecen jöhet. Vagy csak jöhetett volna? Elképzelhető ugyanis, hogy a Fidesz meghátrál egy, a pécsihez hasonló ?Soros-ellenes? debreceni közgyűlési nyilatkozat elfogadásától, amitől többen is tartottak a hajdú-bihari megyeszékhelyen. Cikkünk szerkesztett változata a Magyar Nemzet december 18-i számában jelent meg nyomtatásban.

A cikk a hirdetés után folytatódikAmi várható volt, az várhatóan meg is történik: Debrecenben is ?Soros-kampányközpontnak? bélyegezhetik a Nyílt Társadalom Alapítványok pályázatán pénzt nyerő helyi civileket. A Szabad Pécs úgy értesült, hogy kedden, rendkívüli ülésen szavazhatnak egy, a pécsihez hasonló nyilatkozatról a debreceni fideszes képviselők – írta a Szabad Pécs szombaton.

A Kósa Lajos országgyűlési képviselő, korábbi polgármester részvételével mára összehívott sajtótájékoztatót megtartják, amelyen  Fidesz-tematika szerint a debreceni ?Soros-kampányközpont? elleni fellépés szükségességéről lesz szó. Valójában azonban a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványok által most támogatott, a ?90-es évek vége óta karitatív, emberi jogi munkát végző debreceni Alternatív Közösségek Egyesülete megbélyegzése történhet, csakúgy mint Pécsett az Emberség Erejével Alapítványé. 

A hétvégén megkeresett azonban minket Papp László sajtófőnöke, és azt mondta, hogy a debreceni polgármester a civil ügyben álláspontját a hétfői sajtótájékoztatón fejti ki, de nincs olyan szándék, hogy kedden a pécsihez hasonló nyilatkozatot fogadjanak el. Napirenden csupán egyetlen pont van, Debrecen pályázata a 2023-as Eurpa Kulturálsi Fővárosa cím elnyerésére.

Cáfolták tehát az értesülésünket, egészen pontosan azt, amitől többen is tartanak Debrecenben. Arra a kérdésünkre azonban vasárnap a debreceni polgármesteri sajtófőnök nem tudott biztos választ adni, hogy a keddi rendkívüli közgyűlésre lehetséges-e még beterjeszteni új határozati javaslatot. Hétfőn kaphatunk erre választ.

SZITA KÁROLYNAK IS VAN VÉLEMÉNYE

A témában amúgy megszólalt a napokban a ?Soros-civilektől”a saját városát is féltő kaposvári polgármester, Szita Károly, aki szerint a ?vidéki városokban bevándorlásszervező irodákat akarnak nyitni Sorosék, amiből kettő már meg is nyílt a hajdúsági és baranyai megyeszékhelyeken?.

EGÉSZEN HIHETETLEN A FIDELITAS

?Nagyon cukik voltak, s szembeszállva anyapártjuk gyűlöletpolitikájával, ajándék bejglivel érkeztek? – mint megírtuk, ezt szombaton posztolta ki Facebook-oldalára az Emberség Erejével. Az egyik, az alapítványhoz köthető, hátrányos helyzetű gyerekeket segítő tanodába járó diákok szülei ugyanis ? ahogyan tavaly is – ételt osztottak a rászorulóknak. Megjelentek azonban ott és akkor a pécsi Fidelitas tagjai is, akik a politikai szervezet nevével és logójával feldíszített bejglit osztogattak. A pécsi civilek békés, kedves fifódelitaszosokat láttak, ezért is írtak róluk szépeket. Ehhez képest Beke Zoltán, a Fidelitas dél-dunántúli igazgatója az önkormányzat lapjában, a PécsMa-n úgy nyilatkozott, hogy ők a bejgliosztással az emberek figyelmét is szerették volna arra felhívni, hogy itt ?Soros György migránspárti szervezete egy jótékony célt használt arra, hogy befolyásolják a rászorulókat?.

KategóriákMETÁL