A cikk a hirdetés után folytatódikMindazok, akik Pécsett a civilek és a demokrácia mellett álltak, és tüntetni mentek, a család és a barátok közt választották ezt a programot, illetve vitték el oda a családjukat és/vagy a barátaikat. Advent idején egy szombat este ugyanis ennek lenne a helye – ha nem élnénk különleges időket.

?Viszlát Páva Zsolt? – skandálták több százan Pécsett, a korzón, a Nappali bár elé megszervezett tüntetésen. A címzés nem csak, illetve nem elsősorban Páva Zsoltnak szólt, és mellette még csak nem is csupán a szintén címzetteknek, Hoppál Péternek, Csizi Péternek, a pécsi városházi Fidesz-frakciónak és Bánki Eriknek. A Viszlát Páva Zsolt Orbán Viktornak, Habony Árpádnak, a NER-nek, Polt Péternek, és mindazoknak is szólt, akik támogatnak, tűrve, eltűrve egy olyan rendszert, ahol a közös, megbélyegzett ellenség képét lehozták az eddigi nagyzóan általános, megfoghatatlan szintekről a legelemibb, legközelebbi távolságba az egyéntől, lehozták azt jelen esetben Pécsre, leviszik majd Debrecenbe is, vagy bárhová máshová, ahol éppen szükség van egy kis megerősítésre a helyi pártembereknek, ahol éppen jó lenne nem arról beszélni, hogy éppen milyen rosszul is gazdálkodott a város haveri-politikai ?elitje?.

 

 

Csakhogy az Pécsett szombaton este, meg az előző napokban is kiderült, hogy amikor már megfogható, jól látható, sőt beazonosítható közelségbe kerül a veszély, már nem Brüsszelt, nem egy ?amerikai nyugdíjas bácsit?, nem egy gonosz milliárdost, nem Sorost kell utálni, hanem a szomszéd néni unokáját, aki az elmúlt tíz évben hátrányos helyzetű embereknek segített az iskolai felzárkóztatásban, vagy olyanokról beszélt szegregátumokban élőknek, hogy nekik is vannak alapvető jogaik, és érdemes lenne bemenni az iskolába, esetleg még készülni is, és ha jól tanul, ösztöndíjat is kaphat, továbbtanulhat, ne adj? Isten még munkája is lesz, azt már sokak gyomra nem vette be.

 

 

 

Az egyik, kicsit viccesen beszélő, talán még a hideg és a közelgő beszéd miatt magába némi bátorságot is öntő felszólaló a körítés ellenére is véresen komoly volt, olyannyira, hogy abszolút rávilágított arra, hogy miért is nem szerethetik most a civileket Orbánék.

Azt mondta, hogy szeretne köszönetet mondani Orbán Viktornak, amiért ráébresztette arra az elmúlt években folytatott politikájával, hogy ő veszélyes. Hogy neki állampolgárként nem csak annyit jelenthet a politika, hogy ?négyévente leszavaz?. Hanem azt is, hogy amikor olyan ügy van, akkor kiáll magáért, másokért, aktívan cselekszik, beleszól az ügyekbe, mert van beleszólási lehetősége, és nem kell megengednie, hogy mindenről kritika nélkül a feje felett döntsenek. Ahogyan azzal sem értett egyet, ahogyan a civilekkel bántak el, vagy akarnak elbánni. Az ilyen ügyek ellen tiltakozni kell.

 

 

Azt mondta, a civileknek van erejük, ezt Pécsett sokaknak tudniuk kell.

És tudják is ezt! Többen is azt mondták lapunknak a szombat esti tüntetők közül ugyanis, hogy nem csak a civilek vegzálása miatt jöttek el, hanem azért, mert ez már az utolsó csepp volt a pohárban.

Az egyik tüntető a Szabad Pécsnek úgy fogalmazott, hogy nem a tünetet kell nézni vagy értékelni, vagy az ellen felháborodni, hanem a kórt, azt a mérgező, mételyező vírust, azt az utat, amely ide vezetett, és amelyen folyamatosan voltak olyan kilométerkövek, amelyek jelezték, hogy itt baj lesz.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákMETÁL