Új hotel épül a pécsi Király utca elején. Ehhez az kellett, hogy a pécsi önkormányzat lemondjon elővásárlási jogáról, hogy a Pécsi Vagyonhasznosító (a volt Pécs Holding) szabadon eladhassa. Na, de ki is a vevő? Ki nem találnák! FRSSÍTETTÜK CIKKÜNKET

A cikk a hirdetés után folytatódik



Frissítés 13.30

Nem új üzletről van szó, a tervezett hotelfelújítási program miatt nevet váltott cég, a családja által tulajdonolt Hotel Nick Kft. jogelődje bérelte immáron mintegy kilenc esztendeje az Aranyhajó Hotelt a Pécs Holdingtól, illetve a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt.-től, tájékoztatta a Szabad Pécset a hírről Czéh-Tóth Márk, a Hotel Nick Kft. tulajdonos-ügyvezetője.

A hotelt azért is zárták be a közelmúltban, mert már olyan műszaki-statikai állapotban volt a 14 szobás ház, hogy nem lehetett azt működtetni, kiváltképpen nem nyereségesen. A cél nemcsak egy új és modern négycsillagos belvárosi szálloda kialakítása, hanem a szobák számának a megduplázása is. Egy 28 szobás szálló ugyanis már alkalmas lehet egy turistabusznyi vendég fogadására, voltak az elmúlt években olyan buszos, jellemzően 50-52 fős csoportok, amelyek amiatt nem tudtak náluk szállást foglalni, mert nem volt elegendő szobájuk.

Remélik, hogy a turisztikai, leginkább panziók, kisebb szállodák fejlesztését célzó Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programban tudnak majd pályázni ők is. A tervezett fejlesztés ugyanis nagyságrendileg 300-400 millió forint közötti összegbe kerül majd, így az ingatlanvásárlással együtt félmilliárdos beruházást szeretnének megvalósítani.

Habár a pályázat 2021-es végső dátumot hagy jóvá a használatba vételi engedély megszerzésére, Czéh-Tóth Márk lapunknak azt mondta, hogy ennél ők azért jóval korábban, 2019 őszére/év végére szeretnék ezt megszerezni és kinyitni a felújított szállodát.

Ami azonban nem lehet magasabb épület annál, mint ami jelenleg is, hiába kezdeményezték ugyanis a pécsi közgyűlésnél az épületmagasság felemelését a Nick-udvar szintjére, ezt elutasították az illeszkedésre vonatkozó érveléssel. Így nem lesz szintemelés/ráépítés, csupán a padlásteret építik majd be.

Korábban írtuk

Jó helynek számít Pécsett a Király utca 3. szám alatt található műemlék megjelölésű ingatlan, idegenforgalmi szempontból különösen.

Az ingatlanegyüttest a tulajdonosa, a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. (volt Pécs Holding) nyílt pályázat útján értékesítette.

A pályázat célja egy pécsi városházi előterjesztés szerint műemléki környezetben ?az ingatlanon értékteremtő beruházás megvalósítása, egy az év legalább 240 napján nyitva tartó a Hotelstars Union minősítési rendszerben legalább 4 csillagos minősítésű, minimum 20 szobás és 50 ágyas férőhely kapacitású szálláshely létrehozása és üzemeltetése?. A kiírás szerint a beruházásokat legkésőbb 2021. május 31. napjáig kell megvalósítani.

Az ingatlan elkelt. A nyertes a Hotel Nick Kft. , amely 120 millió forint plusz áfa összeget fizet a házért.

Mindehhez az is kellett, hogy Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzatának Polgármestere döntsön az elővásárlási jogról történő lemondásról, a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság javaslata alapján. Az ingatlanra ugyanis a pécsi önkormányzatnak elővásárlási joga volt az ingatlan műemlék státusza miatt.

 

Az előterjesztés szerint az elővásárlási jog gyakorlása nem indokolt, ezért kezdeményezik a lemondást.

 

Na, de ki is áll az új cég mögött? Ki nem találnák!

 

A fiatal, pécsi jogász végzettségű Czéh-Tóth Márk vállalkozó. Ő a képviseletre jogosult, és a  Hotel Nicket tulajdonló cégnek is ő a tulajdonosa, illetve az ő egyik cége, a C-Holding Kft., az Equity Zrt.-n keresztül.

Czéh-Tóth volt az, aki megvette az orvosi karral szemben álló, pécsi pletykák szerint Tiborcz érdekeltségébe kerülő telket, majd nem sokkal azelőtt eladta, hogy a kormány megvette volna azt az egyetem részére. És megjegyezzük, azt követően, hogy a sajtó megírta, hogy itt valami bűzlik.

Czéh-Tóth Márkot Tiborcz István barátjaként, de legalábbis jó ismerőseként emlegetik, aki nem csak ismeri és jó barátságban van Hamar Endrével, a miniszterelnök vejének barátjával és üzlettársával, de közös üzleti érdekeltségük is van. Például az Intentio Reorganizációs és Válságmenedzser Kft. Annak idején hír volt a sajtóban az is, hogy Czéh-Tóth Márk öt trafikkoncessziót is elnyert, miközben korábban sem a kereskedelemhez, sem a dohánybizniszhez nem volt köze. Nem csoda, hogy a trafikbizniszben is van közös érdekeltsége Hamarnak és Czéh-Tóthnak.

Hamar Endrének pedig volt egy olyan érdekeltsége korábban, amit Hamar & Tiborcz Kft.

A tervezett új szállóról, és arról, hogy szeretnék megemeltetni az építési magasságot, az önkormányzati internetes újság a Pécsma is beszámolt,  még jócskán az értékesítési pályázat kiírása előtt, idén júniusban. És ők is jól körbejárták a tulajdonos céget: megírták, hogy

?A cégnév egy kissé félrevezető, mert valójában nem a Nick-udvar tömbjéről van szó, hanem a szomszédos épületről, az egykori Aranyhajó fogadóról?.

Aki pedig Czéh-Tóth Márk szerencsés életéről és cégügyeiről szeretne többet megtudni, annak ajánljuk az egyik legutóbbi cikket, amit írtak róla, az a 24.hu-n jelent meg.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákMETÁL