Hári József is képviseli a pécsiek egy részét a városházán, ő is mandátumot kapott 2014 őszén a szavazóktól a Fidesz-KDNP jelöltjeként. Sőt, a városházi pletykák szerint, ha Csizi Péter jut be tavasszal az új magyar parlamentbe a Baranya 1. számú választókerületből, akkor egy lépéssel közelebb kerülhet ahhoz, hogy Pécs egyik új alpolgármestere lehessen. Most egy cifra beszólással vétette észre magát a Facebookon. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódikFrissítés kedd 01.40

Megszólalt a Pécsi Tudományegyetem

Állásfoglalást küldött lapunknak hétfőn a Pécsi Tudományegyetem a cikkünkben elhangzott “nyílt kérdéssel” kapcsolatosan. A következőt írták:

?A Pécsi Tudományegyetem egyértelműen elhatárolódik minden hasonló típusú és stílusú megnyilvánulástól. A választási kampányban az Egyetem nem vehet és nem is kíván részt venni. Tekintettel arra, hogy a megszólalás nem az Egyetem képviseletében történt és nem egyetemi üggyel foglalkozik, ezért a Pécsi Tudományegyetem a témával nem foglalkozik, mindazonáltal sajnálatosnak tartja.”

 

Korábban írtuk

Hári József hozzászólását a Pécsi Stop szúrta ki. Az ellenzék több tagja is megszólalt az elhangzottak miatt.

?A csőlátás gyógyítható…le kell szokni a hvg,168 óra, nyugati fény,444,rtl,magyar narancs, és hasonló baráti,tezsdvéri hírforrásokról, illetve enyhíthető, ha néha máshol is tájékozódik az ember…én ezekbe is bele olvasok, ha wc-n ülök…keményedik a székletem tőlük…na jó éjt…jó lett a kocsonyám…vigyek holnap egy adaggal valahová?? – írta Hári József saját Facebook-oldalán.

Az internet népe az ilyesmire általában azt írja, ?too much information?, vagy azt: ?ez volt az a hozzászólás, amit nem akartam látni/olvasni?. És higgyék el, ha nem egy közszereplő írta volna, és nem azt gondolnánk erről az esetről, hogy mutatja, hol tart ma a magyar politika, vagy legalábbis annak egy része, mi sem vettük volna át ezt a hírt. De mutatja, és egy pécsi városházi képviselő írta.

Hári József egy, saját maga által megosztott Magyar Demokrata-cikk alá kommentelte az előzőekben idézett szöveget.

A cikkben egyébként azt írták le az ajánlójuk szerint, hogy most Magyarországon átlag felett nőttek az egészségügyi ráfordítások, miszerint a 2010 előtti hétéves időszakban – tehát amikor Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök és a a szocialisták kormányoztak – csak Magyarországon csökkentek az egészségügyi ráfordítások. Ez talán éppen a ?békemenetes? Bencsik Andrásék egyik kormány által sugallt penzuma volt a heti kettőből, amit pozizív hírként a magyar egészségügyről kellett írni. Bencsikék viszont ezt a leckét úgy oldották meg, hogy közben még az egyik ellenzéki politikusba is bele tudtak rúgni. Priceless!

Hári József  hozzászólása megmozgatta a baranyai ellenzéki politikusok egy részét is.

Körömi Attila, a Momentum egyik baranyai (2. választókerület) országgyűlési képviselőjelöltje, a Fidesz volt országgyűlési és pécsi városházi képviselője a következő nyílt levelet juttatta el lapunkhoz.

Tisztelt Rektor Úr! Tisztelt Kancellár Úr! Tisztelt Egyetemi Vezetők!

Pécsi polgárként kérdezem Önöktől, hogy az alábbi posztban látható személy valóban a 650 éves Pécsi Tudományegyetem dolgozója? Esetleg bármilyen munka- vagy jogviszonyban áll az Egyetemmel?

Amennyiben nem, úgy elnézést kérek, hogy kérdésemmel zavartam Önöket.

Azonban, ha a poszt gazdája, Hári József bármilyen kapcsolatban is állna a PTE-vel, akkor is olcsó dolog lenne minősítenem mondatait, azokon keresztül pedig őt magát (a stílus maga az ember). Nem is teszem.

Megkeresésemmel pusztán arra szerettem volna a figyelmet fölhívni, hogy a 650 éves Pécsi Tudományegyetem minden erőfeszítését is képes beárnyalni egy ilyen megnyilvánulás, főként, ha az illető a hatalmon lévő párt egyik helyi önkormányzati képviselője, a kultúra és a köznevelés egyik önkormányzati arca.

Fontos tudniuk, hogy én a Pécsi Tudományegyetemmel vagyok.

Hogy az illető kivel van, azt tőle érdemes megkérdezni.

Üdvözlettel:

Körömi Attila pécsi polgár,

a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje?

Lapunk úgy tudja, hogy Hári József a PTE sportirodájának vezetője. Így tudhatja ezt Berkecz Balázs is, az Együtt alelnöke, egyik baranyai (2. választókerület) országgyűlési képviselő-jelöltje.

 

 

Ő politikusi blog oldalán egyebek mellett azt írta, hogy ?Hári Józsefnek, a Fidesz pécsi önkormányzati képviselőjének és a Pécsi Tudományegyetem Sportirodája vezetőjének – saját bevallása szerint – a széklete keményedik az ellenzéki sajtótól. Gratulálok??

Vasárnap este kerestük a pécsi képviselőt, aki szinte azonnal reagált is alábbi kérdéseinkre.

1. Ön szerint ez egy pécsi városházi képviselőhöz méltó hozzászólás?

2. Ön szerint ez egy pécsi egyetemi alkalmazotthoz, irodavezetőhöz méltó hozzászólás?

3. Ön szerint ez egy nemzetiségi ügyekért felelős politikushoz és civilhez méltó hozzászólás?

4. Ön szerint ez egy pedagógushoz méltó hozzászólás?

 

Azt írta:

Ön azt ír a “független” újságában ,amit akar. Továbbra is fenntartom,hogy mindkét oldal sajtótermékeit olvasom, különös tekintettel a vastagon és igen hangsúlyozottan magát ” függetlennek”  nevezettekét…Ha Önnek ez a legnagyobb története, elég szánalmas egy pali és újságíró. Egyébként engem mindenhol a munkáim által minősítenek és nem holmi fb bejegyzések után, amit egy balos barátommal folytatok..De nyilván ez most horror történet…Sok sikert hozzá!

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

KategóriákMETÁL