Ráadásul betonból meg éppen elég sokat építenének be a helyükre. Ráadásul mindezt a világörökségi zónában tervezik, a pécsiek és az idelátogatók egyik kedvenc pihenős-sétálós helyszínén, ami az év több időszakában is borutcává változik.

A cikk a hirdetés után folytatódikA majdnem egymilliárd forintos támogatással tervezett felújításról a pécsi önkormányzat lapja, a PécsMa számolt be.

Mint írják, ?900 millió forint támogatás jut a pécsi belváros fejlesztésére, sikerrel szerepelt ugyanis a Világörökségi Negyed fejlesztése című pályázat?, amelyet a pécsi önkormányzat, a Zsolnay Örökségkezelő és a Magyar Turisztikai Ügynökség közösen nyújtott be.

Ennek keretében bővül az ókeresztény sírkamrákat bemutató Cella Septichora látogatóközpont, ?és olyan, a turistákat és a helyieket egyaránt vonzó különlegességek színesítik a létesítményt, mint a 3D-mozi vagy a virtuális időkapszula?.

A hír azonban kis híján felrobbantotta az internetet, a közösségi oldalon nem a 3D-s mozit és az időkapszulát dicsérgetik, sőt korántsem dícsérnek, sokkal inkább nagyon is kiakadtak a pécsiek és a várost szeretők.

Nem a felújítással és a modernizálással van bajuk, hanem azzal, hogy a látványtervek alapján nagyon is átalakulna a pécsi Dóm tér és Sétatér képe, és a bővítés azzal is járna, hogy kivágnák a városnak ezt a kedvelt helyszínét meghatározó ősfák egy részét, hogy modern, letisztult, sok betont beépítő tervet valósítsanak meg. Sőt többen is azt mondták, hogy tiltakozni fognak a terv ellen, és petíciót is megfogalmaznak majd.

Hogy így lesz-e, majd meglátjuk, az viszont egészen biztos, hogy nem lesz népszerű ez a felújítási program. Igaz, a pécsiek egy része a 2010-es kulturális fővárosi felújításokkor a főtér átalakítását sem szerette. Sőt, az ókeresztény sírkamrák épületét is bírálják a mai napig, mondván, olyan mint egy bunker, vagy egy garázs. Sőt, az átadása után nem sokkal a bejáratára rá is grefitizték, hogy garázs.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

 

KategóriákMETÁL