Az érintett dolgozók nem fogják önöket visszahívni most, de a telefont még fel fogják tudni venni a Szabad Pécs nem hivatalos információi szerint. A nagy pécsi önkormányzati cégeknél nincs ilyen gond, úgy tudjuk, azoknál az intézményeknél és hivataloknál van korlátozás, ahol – a városháza utalása után – az Elszámolóháznak kellett volna fizetni a mobilszámlákat.

A cikk a hirdetés után folytatódikKerestük e-mailen szerdán a pécsi városvezetést is és az Elszámolóházat is, hogy megtudjuk, pontosan hány telefont érint, mikorra állhat vissza a rend, miért nem fizettek, tudnak-e így dolgozni az érintett kollégák, de nem válaszoltak a megkeresésre.

 

 

Ami viszont döbbenetes, hogy mindez hogyan  történt. Már, ha helytálló az, ahogyan az ügyről nekünk nagyon megbízható forrásaink beszámoltak. Aszeint ugyanis ennek a hétnek az elején a felhasználókat/fogyasztókat minden különösebb előzetes értesítés helyett egy géphang fogadta: …,,átmenetileg erről a számról a hívásindítás nem lehetséges?…

 

 

 

A nagy cégeknél a tudomásunk szerint azért nincs gond, mert ugyan ők is az önkormányzati kedvezményes flottában vannak (pl. a Biokom, a Tettye vagy a Pétáv), de ott a cégek a számlafizetők, illetve egyes részt a dolgozó fizet (magánhasználat), egyes részt pedig az adott cég, ott ezért rendben vannak “számlaügyileg”.

Nyilván érdekes kérdés, hogy mikorra áll vissza a rend, és rendezik megnyugtató módon a számlákat, ha már a kormánytól 9,5+3 milliárd forint kölcsönt és likvidhitelt kapott a pécsi önkormányzat a gigahiány miatt. Ahogyan az  is, hogy érint-e, érinthet-e a közeljövőben más szolgáltatókat is a korlátozás, pl. víz, villany, távfűtés, gáz, benzinutalvány, irodaszer stb.

A Szabad Pécs nem hivatalos információja az volt, hogy az üzemanyag-beszállítónak és a pécsi közvilágítást (!!!!) biztosító szolgáltatónak is tartozott tavaly nem kis összeggel a pécsi önkormányzat, kérdés, ha igaz, ezekből mennyit rendeztek mostanáig.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL