?Egyelőre nem tudjuk, hová lett 190 millió forint, amit az új pécsi közvilágítási programra tett félre elviekben Pécs? címmel megjelent (március 1.) cikkünk kapcsán kaptunk helyreigazítási kérelmet a pécsi önkormányzattól.

A cikk a hirdetés után folytatódik?A 2018. március 2. napján a http://szabadpecs.hu/metal/item/1615-egyelore-nem-tudjuk-hova-lett-190-millio-forint-amit-az-uj-pecsi-kozvilagitasi-programra-tett-felre-elviekben-pecs oldalon megjelent cikkünk több ponton is valótlan tényállítást tartalmazott, a valóságnak nem megfelelő állításokat.

Kijelentettük, hogy ?Folyósítottak 1 milliárdot és még 45 milliót.? A valóság ezzel szemben az, hogy nem folyósított az OTP Bank 1.045 millió Ft-ot. Ez egy olyan pályázat volt, ahol a Bank finanszírozta a benyújtott számlák kifizetésével a kivitelezés nettó összegének 95%-át, az önkormányzat pedig a fennmaradó 5%-ot, valamint a teljes bekerülési költség ÁFA tartalmát is. A finanszírozó Bank a benyújtott számla összegének nettó 95%-át utalta le, számla nélkül nem utalt semmiféle összegeket. 

A kérdéses első ütem költségvetése a fent írtak alapján 857.231.862,-Ft MFB hitel (95%) összegből, 45.117.467,-Ft Önkormányzati által finanszírozott önrész (5%) összegéből, valamint 243.634.320,-Ft, szintén az Önkormányzat által finanszírozott ÁFA összegéből áll. A teljes összköltség így 1.145.983.649,-Ft lett. A cikkben tévesen hivatkozott összeg egy hitelkeret lett volna, melyről az előterjesztés szólt, és ez csak egy tervezet volt. A vissza nem térítendő támogatási forrás hiánya miatt a második ütem megvalósítására nem került sor, az Önkormányzat ennyi többlet önerőt nem tudott biztosítani.

Kijelentettük a cikkben, hogy ?A 266 milliót azonban ki kell fizetni, a 190 milliós részt ugyanis Pécs felvette, kamatostul.? A valóság ezzel szemben az, hogy a kérdéses összeget az Önkormányzat nem vette fel, mivel a pályázat szállítói finanszírozású volt, és a második ütem el sem kezdődött. 

A téves és félrevezető, valótlanságokat állító és megtévesztő tartalmakért minden érintett-től elnézést kérünk.?

KategóriákMETÁL