Ne legyintsünk lemondóan, ne tekintsünk rá úgy, mint választás előtti igyekezet, örüljünk neki, hogy a magyar gazdaság képes a 4 százalékos növekedésre, és nem is Orbánék ötlete volt (vagyis nem egyfajta prémium-kategóriás lejárt szavatosságú száraztésztaosztás ez), hanem az Idősügyi Tanácsé. Ők keresték meg a kormányt, hogy adjanak, és ők adnak, mert a magyar gazdaság jól teljesít: még húsvét (=választás) előtt. És a hideg miatt is pénz áll a házhoz. 

A cikk a hirdetés után folytatódikSőt, minden család, aki gázzal fűt, kap (jóváírhat) 12 ezer forintot a gázszámlájából, mert az elmúlt hetek “rendkívüli hideg” időjárása miatt megnőtt a gázfogyasztás, és emiatt a kormány rendkívüli “téli rezsicsökkentésről” döntött. Tehát mivel februárban és március első napjaiban ezen a télen első alkalommal, kb. két hétig tényleg volt hó és hideg (úgynevezett tél), pénzt kapnak a családok. Nyilván ezt is érdemes megbecsülni. Sőt, egyértelműnek tűnik, ha esetleg újraválasztják a miniszterelnököt és a Fideszt, nyáron is lesz rezsicsökkentés, ha meleg lesz, mert megy a klíma és több ásványvizet kell venni. És még egyszer: nem bagatellizáljuk el azt, hogy vannak, lesznek, akiknek ez a 12 ezer forint nagyon-nagyon jól fog jönni. És nyilván annak is, aki gázkazánnal fűti fel az úszómedencéjét, hiszen mindenki megkaphatja a pénzt, jóváírás formájában. Azok se keseredjenek el, akik távfűtéssel fűtenek, Kósa Lajos fog tárgyalni erről az önkormányzatokkal, és jóváírják ezt az összeget a számlájukon. Aki pedig fával, vagy szénnel fűt, annak érdekében Pintér Sándor belügyminiszter jár majd el, egy e célra elkülönített egymilliárdos keret felhasználásával.

 

A szocialisták persze kekeckedtek

Tóth Bertalan, az MSZP parlamenti frakcióvezetője szerint a rezsicsökkentés egy átverás volt. Ugyanis ő a kiperelt iratokból úgy számolt szakértőket bevonva, hogy a családok (minden egyes magyar háztartás) körülbelül 70 ezer forinttal fizetetek többet 2013 és 2017 közt a rezsicsökkentés utáni hatósági gázárral ahhoz képest, mintha az állam megengedte volna azt, hogy a gáz világpiaci beszerzési árának jelentős csökkenése megjelenjen a lakossági árakban. (Tóth évekig pereskedett a Magyar Földgáz-kereskedővel, azután kapta meg a kért iratokat).

 

Még mindig ne gondoljanak a választásokra, meg szavazatvásárlásra, különösképpen ne arra, hogy mindez Hódmezővásárhely után jött, ugyanis egyrészt szép dolog, ha a kormány és vezetője pénzt ad a népnek, másrészt maga Orbán Viktor mondta el kedden Budapesten, hogy nem lesz választási költségvetés, viszont van a kormánynak mozgástere. Mindenki érti így már, ugye?

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL