És, hát elég dühösek és elkeseredettek. Nem csak a polgármestert, hanem Csizi Pétert is megemlítették. Tudják, ő volt az, aki felutaztatta a Zsolnay-puccs után a Parlamentbe a dolgozókat.

A cikk a hirdetés után folytatódikSzerdán délelőtt ment a fotün látható városházára a petícióval nyolc-tíz volt Zsolnay-dolgozó. A polgármester nem fogadta őket, de a kabinetvezető átvette tőlük az iratot. A csapatban olyan is van, aki még munkanélküli, és olyan is, aki már újra a Zsolnay-gyár dolgozója. A Szabad Pécs is egy ilyen emberrel, Keserü Tiborral beszélt szerdán. Ő újabb Zsolnay-dolgozónak számított, hiszen a puccs előtt nagyjából másfél évvel érkezett a gyárba dolgozni, a formázóknál volt, de aztán 117 társával együtt ő is felállt a tömeges felmondás napján, és átjelentkezett az akkor még pécsi önkormányzati Ledina Kerámiába. Ma újra a Zsolnay-gyárban dolgozik, de nem a közé a néhány ember közé tartozik, aki pár héten belül ment vissza az elhagyott céghez, hanem bő egy év után, ugyanis ő egy évig volt a Ledina Kerámia dolgozója. Elmondta, hogy még az előző tulajdonos-ügyvezető, Aszódi Zoltán bocsátotta el, mondván egy év után sem tud neki munkát biztosítani a cégnél. Ezt követően keresték meg a Zsolnay-gyárból, mert hírül vették annak, hogy kitették a Ledinától, a Zsolnayban viszont tudtak neki munkát adni. Azt mondta, gondolkodás nélkül elfogadta, nem hezitált, hiszen meg kell élnie valamiből, és amúgy pedig úgy érzi, hogy rászedték. Lehet, hogy nem ez volt a szándék, de azok, akik ezt az egészet kitalálták és irányították, elszámították magukat, és ezért sok ember nagy árat fizetett, és még fizethet is, attól tart. Ugyanis, amikor elbocsátották, azt mondták neki, hogy a Ledina súlyos adósságokkal küzd – a több tízmillió adó- és járuléktartozás tényét egyébként legutóbbi cikkünkben a jelenlegi ügyvezető Zentai István sem tagadta, de azt mondta, azon vannak, hogy talpra állítsák a céget.

Mindenesetre attól függetlenül is, hogy neki újra van állása, az nem azt jelenti, hogy ki tudja fizetni, és nem is szeretné egyébként a fentiek miatt a zalaegerszegi bíróság által rá rótt kártalanítást. Emiatt fordult ő is, és társai is a pécsi polgármesterhez, hiszen annak idején ők azt ígérték, hogy biztonságban vannak, bármi történjék is, most tehát azt várják, hogy jót állnak értük.   

KategóriákMETÁL