Csütörtök estig sem kereste senki Molnár József (63) elbocsátott pécsi vagyonőrt, sem Páva Zsolt polgármester vagy a környezetéből valaki, sem volt munkáltatója. Ő volt az a pécsi vagyonőr, akit a pécsi Kósa Lajos-incidens után, még próbaidős munkavállalóként elküldött foglalkoztatója, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt., amely szolgálati helyéül a pécsi városházát jelölte ki.

A cikk a hirdetés után folytatódikMint ismert, Kósa Lajos tárca nélküli miniszter közelmúltbéli pécsi látogatásakor a szolgálati autójával a városháza parkolójába kívánt menni, és a hátsó bejárat hátsó bejáratán át bejutni az épületbe, a szokásoktól eltérően egyébként, miközben a sofőrje (illetve információink szerint valójában a titkára) két oldalát is meghúzta a Skoda Superb-nek. Egy autó a kapuval szemben, a tilosban parkolt akkor, ami valóban, és nem kicsit nehezítette a zökkenőmentes behajtást, de ha Kósa-miniszter nem akar annyira elbújni az újságírók elöl, akkor semmi gond nem lett volna.

Persze, igaz, nemhogy olyan helyzetben, amilyenbe Kósa került az 1300 milliárdos üggyel, nem nyilatkoznak a fideszes politikusok, de ennél jóval szerencsésebb párttársai is sok esetben menekülőre fogják, ha arra számítanak, hogy kérdezné őket az egyelőre még meglévő független sajtó valamelyik munkatársa. Kedden már megírtuk, hogy Molnár Józsefet nem keresték (sőt azt is, ha kell, segítünk őt elérni), csütörtökön újra felhívtuk a nap végén, mivel mér egy hete volt, hogy Kósa Lajos lobbizott a visszavételéért Pávánál.

Kerestük csütörtökön a pécsi városvezetést is az ügyben, de ezúttal sem kaptunk választ kérdéseinkre. Azt kérdeztük, hogy a pécsi önkormányzat vezetése, esetleg maga Páva Zsolt intézkedett-e a Civil által elbocsátott vagyonőr felvételéről,visszavételéről, kezdeményezte-e ezt valaki a városvezetés részéről, miután maga Kósa Lajos is védelmébe vette az őrt. Illetve aziránt is érdeklődtünk, hogy mi az oka annak, ha ezt nem tették meg.

 

KategóriákPOP