Merthogy a végén még nyomozás is lesz, habár még a választások előtt kapták meg a levelet Berkecz Balázstól, az azóta már megszűnt Együttt pécsi politikusától.

A cikk a hirdetés után folytatódik?Már elfogadta a Pécs városát csődközelbe vivő, Páva Zsolt vezette fideszes többségű közgyűlés az önkormányzat 2018 évi költségvetési rendeletét, de a sokmilliárd forintos költségvetési hiány okainak vizsgálatával megbízott, Hoppál Péter vezette tényfeltáró bizottság még nem tett le semmit az asztalra. Hoppálékhazug és álszent módon csak 2010 előttre mutogatnak, de most a hatóságokon a sor, hogy megtalálják a valódi felelősöket, ugyanis bűntetőfeljelentést tettem a pécsi önkormányzat gazdasági bajai ügyében? – írta Berkecz Balázs még április elején a blogján.

Az egyszeri választópolgár, ha olvasta is anno a hírt erről, már rég elfelejtette ezt az ügyet, Most viszont olyan dokumentumot kapott a Szabad Pécs Berkecz Balázstól, amelyből kiderül, hogy megkapták az egyelőre a politikától hétrébb lépő Berkecz levelét, amelyben felvetett olyan lehetőségeket is Pécs gazdálkodásával kapcsolatban, amelyek a költségvetési csalás gyanújáról,  hanyag vagy hűtlen kezelés gyanújáról, közokirat-hamisítás gyanújáról szólnak. Az mondjuk kitűnik ebből, és Berkeczel való rövid csütörtöki beszélgetésünk is ezt támaszthatja alá, hogy a Legfőbb Ügyészség Hoppál Péter elleni feljelentésnek értékelte eleinte, amit kapott, holott errről nem volt szó, de ameddig vizsgálódtak ennek kapcsán, csak telt és múlt az idő.

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

 

Berkecz Balázs a következőket nyilatkozat a Szabad Pécsnek a fejleményről:

?Ez volt az utolsó lépésem politikusként, és érdekes, hogy egy, egyértelműen ismeretlen tettesek ellen irányuló feljelentést hónapokig parkoltattak különböző, egyértelműen téves hatásköri kérdések miatt, érdemi vizsgálat nélkül. Nem tudom végül elindul-e a nyomozás, és ha igen, akkor lesz-e valós vizsgálaton alapuló eredménye, de nincsenek illúzióim az ügy kiemenetét illetően, hiszen mindent átsző az orbáni hatalmi gépezet. Pécs és az ország helyzetét szomorúan látva csak abban bízom, hogy egyszer az emberek rájönnek, hogy milyen sötét dolgokat művelnek velük, mert csak ők tudnak tenni azért, hogy a közösség ügye és a saját helyzetük jóra forduljon.?

 

KategóriákMETÁL