Negyedórát szentelt az egyik holland televízió a magyarországi korrrupcióról és (illiberális) demokráciáról szóló, Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő által készített jelentésének (amit a kormánymédia már Soros-Sargentini-jelentésnek hív előszeretettel), valamint Orbán Viktornak. Az érdekesség, hogy nem egy (esetleg unalmas és terjengős) politikai vitaműsorban, hanem az egyik legkedveltebb holland televíziós ?kabaré? showműsorban ment le az adás, és a végén a Hollandiában élő magyaroknak is üzentek.

A cikk a hirdetés után folytatódikA holland médiát ismerők azt mondják, hogy a tévétársaság, a VPRO, amely az említett műsort sugározta, alapvetően baloldali és liberális értékrendűnek tartott adó, a műsorvezető, Arjen Lubach pedig az egyik legviccesebb és legismertebb, egyben az egyik legkedveltebb személyiség jelenleg a holland televízózásban. A műsor pedig nagy néztettségnek örvend.

A Youtube-ra is felkerült negyedórás epizód (alább látható)  végén, nagyjából egy percben magyar nyelvre váltanak egy bejátszott kisfilmben (hollandul feliratozva azt). Mint a műsorvezető mondta, elsősorban a Hollandiában élő magyarok részére készítették. Persze abban a részben is jelen van a fanyar humor, de a vicces(nek szánt) mondatok mögött kemény és határozott állítások vannak.

 

 

És itt egy kúb a végére arról a kapcsolódó hírről, hogy a miniszterelnök szerint az ország vezetőit bizony meg kell faggatni, sőt kötelesség

KategóriákMETÁL