Tóth László úgy nyilatkozott az egyik magyar konteo-vadásznak, hogy vadászpilótaként ?legfeljebb 16 ezer méteren repülve sem látott görbületet a Földön?.  Illetve egy egykori szovjet űrhajóstól kapott űrből fényképezett Földrészlet-fotót a pécsi Seven Hills International Film Festival (SHIFF) főszervezője szerint lehet elemezgetni. Mármint a tekintetben, hogy látunk-e azon görbületet. Tóthra, tapasztalataira és fotóira a magyar laposföld-hívők vezetői hivatkoznak. Ettől függetlenül az Átlátszónak azt mondta, hogy ő nem tartja magát laposföld-hívőnek, de ? 

A cikk a hirdetés után folytatódikA De utáni részt kicsit lejjebb elolvashatják.

Az Átlátszó Országszerte – a Szabad Péccsel együttműködve készült – cikkében emlékeztet arra, hogy a rendezvényt az állam is támogatta, de hogy laposföld-hívők, vagy legalábbis velük  rokonszenvező emberek is felbukkantak, az a helyi vezető politikusokat is megdöbbentette. Nem a konkrét személy, természetesen, hanem, hogy miképpen gondolkodhat a világról, avagy hogy kikkel áll szorosabbnak gondolható kapcsolatban. 

Ne feledjük: a pécsi SHIFF-et (és az azzal párhuzamosan megrendezett, de külön szervezésű és büdzséjű komlói filmfesztivált) összesen mintegy húszmillió forinttal támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

?Laposföld-hívő? Az meg micsoda? Nem hiszi, hogy a föld gömbölyű? Soha nem hallottam ilyenről?? – válaszolta Páva Zsolt pécsi polgármester az Átlátszó Országszerte azon kérdésére, hogy tudta-e, hogy Pécsett, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a pécsi önkormányzat támogatásával megrendezett a Seven Hills International Film Festival (SHIFF) főszervezője, Tóth László a laposföld-mozgalom magyar vezetőivel szoros kapcsolatot ápol, s neki magának is érdekes meglátásai vannak a témára vonatkozóan.

 

Teleky Tóth László SHIFF-fesztiváligazgató Hoppál Péter balján Pécsett, az Uránia Filmszínházban a SHIFF utolsó, esemény előtti sajtótájékoztatóját követően

 

Páva Tóthon semmi gyanúsat nem talált, csak azt látta, hogy lelkesen és sokat dolgozik azért, hogy a filmfelsztivál sikeres legyen. Páva úgy vélte, hogy túl nagy vállalást tettek, de mivel ez volt az első alkalom, bízik abban, hogy a rendezvény a jövőben még jobb lesz.

A laposföld-hívők Tóthot csak Teleky Tóth Lászlóként emlegetik, és így hivatkoznak rá, mint volt vadászpilótára, aki szovjet űrhajósokkal állt kapcsolatban. Amúgy ennek a különös közösségnek az egyik legfontosabb érve Tóth László azon kijelentése, hogy a nála lévő fotók alapján nem látni, hogy a Föld gömbölyű.

Tóth mindezt állítólag arra hivatkozva mondta, hogy vadászpilótaként, legfeljebb 16 ezer méteren repülve sem tűnt fel neki szemmel látható görbület.

(Magyarországon amúgy volt olyan laposföldes, aki megmérte a Balatont, és síknak mondta ki, ami újabb bizonyíték szerinte arra, hogy a Föld is lapos lehet.)

A laposföld-hívők úgy vélik, mindez azt bizonyítja, hogy mindannyian egy globális összeesküvés áldozatai vagyunk.

Polcz Péter fotós-újságíró, konteo-vadász az Átlátszó Országszertével azt közölte, hogy Tóth László az egyik beszélgetésük során elmondta, hogy nem gondolja magát laposföld-hívőnek, és majd megkéri a ?Sanyit?, hogy ne hivatkozzanak rá ily módon a jövőben a különböző fórumokon.

A ?Sanyi? Székely Sándort takarja, aki a magyar laposföld-hívők vezetője, és aki igencsak érdekes módon ismerőse a Facebookon Kevin Williamsnek. Őt gyakorlatilag sztárproducerként és rendezőként mutattak be Pécsett az idén, a SHIFF megnyitója előtti vörös szőnyeges felvonuláson.

Fontos megjegyzeni: Tóth Lászlóék nemzetközi pécsi filmfesztiválján nem utalt arra semmi, hogy a hozzájuk közel állók fura elméletei bármilyen módon is megjelentek volna a fesztiválprogramban.

 

Nem azonnal mondják azt, hogy tányéralakú 

A laposföldesek egy része Polcz Péter elmondása szerint nem azonnal a Föld alakjának a megkérdőjelezésével kezdi el konteós karrierjét, a legtöbben már megjártak egy hasonló csoportot, avagy nyilván benne is maradtak, így korábbi chemtrail-hívők, oltásellenesek ugyanúgy lehetnek köztük, akik csak a világot uraló háttérhatalomban hisznek, esetleg nem hiszik el hogy a holdraszállás valóban megtörtént, avagy éppen azt gondolják, hogy az USA kormánya már rég lepaktált a hátunk mögött az ufókkal.

 

A Hét Domb nevű filmfesztivált a Komló Média vezetője, Magyar Ferenc tévés operatőr-rendező ötlete alapján 2017-ben indították útjára. Ahhoz, hogy sikerült a helyi és az országos politika támogatását is elnyernie, szerepe lehetett annak, hogy Hoppál Péter, a térség országgyűlési képviselője tavaly még kulturális államtitkár volt. És nyilván polics József komlói polgármester is bizonyosan lobbizott városa fesztiválja mellett, illetve Komló is támogatta a rendezvényt. 

A már említett vezető magyar laposföld-hívő Székely Sándorral éppen a Komló Média készített riportot, még tavaly. A fura elméleteket bemutató adás tehát még a múlt évi fesztivál előtt volt műsoron.

Magyar Ferenc az Átlátszó Országszerte újságírójával azt közölte, hogy a laposföld-hívős adást Tóth László felvetésére készítették el. Ő ajánlotta Magyar figyelmébe Székelyt, mondván érdemes meghallgatni, miket mond, megérhet egy adást is. Az adás lement, és gyakorlatilag országosan ebben élen járt a Komló Média, azt követően, annak hatására készült később több cikk,interjú és televíziós riport is a témában, avagy konkrétan Székellyel.

Magyart állítólag Polics-polgármester hozta össze Tóth Lászlóval a filmfesztivál miatt, mondván, az akkor 35 éve arab országokban élő és dolgozó, sikeres üzletember hátha tud segíteni nekik filmes vonalon is. Tóth későb segített is, beszállt a szervezésbe, majd külön nemzetközi filmfesztivált is útjára indított 2018 szeptemberében. Ennek hátteréről EBBEN A CIKKBEN számoltunk be.

Ettől függetlenül a Szabad Pécs úgy tudja, hogy ők, Magyar és Tóth már korábban is ismerték egymást, így lehetséges az, hogy még a tavalyi fesztivál előtt lement az adás Székellyel Komlón. 

 

Tóth Lászlót megkerestük a kijelentéseit rögzítő beszélgetést olvasva, illetve Polcz Péter konteo-vadásszal való beszélgetést követően. Tóth azt  írta vissza, hogy (és akkor itt van az ígért DE)

 

?Polcz Péter viszonylag tisztességtelen módon próbált ?belehúzni? a témába. Ő az, aki a nevemet próbálta ebbe a témába belevonni. Nem vagyok ?laposföldes?, nem érdekelnek a konspirációs teóriák. Székely Sándort ismerem, meghallgattam, és mivel hiszek a vélemény és szólás szabadságban ezért nem ítélem el a véleményéért. A témában nem tudok és nem akarok többet nyilatkozni, mert időpocsékolásnak tartom.?

 

Megjegyzés: a fentebb már linkelt, Teleky Tóth és Polcz közötti beszélgetésben az arab világban élő és üzletelő vállalkozó azt írta, hogy

“a Sanyit” (azaz Székely Sándor laposföld-hívő vezetőt) régóta és jól ismeri, az elméletüket nyitottan és érdeklődve fogadta, érdeklődéssel figyeli a méréseket, amiket végeznek, és amikből sok érdekesség kijön.ű

 

 

 

 

 

Polics József, Komló fideszes polgármestere volt az, aki tavaly megkereste a komlói születésű, de immár 36 éve az arab világban, az Öböl-országokban élő Tóth László vállalkozót.

Polics József sem tudott arról azonban, hogy Tóthék milyen konteós csoportosulással vannak kapcsolatban, és még életében nem hallott arról, hogy vannak, akik még napjainkban is tagadják azt, hogy a Föld gömbölyű lenne.

Ugyanakkor azt mondta, hogy

elképzelhetetlen a számára, hogy Tóth László környezetében ilyen komolytalan emberek legyenek. Őt fontos és magas rangú arab kapcsolatokkal bíró üzletemberként ismeri, hiszen ahogy tavaly Komlóra, úgy az idén Pécsre is el tudott csábítani egy komoly diplomáciai delegációt, élén az egyik arab ország uralkodói családjának hercegi tagjával.

 

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL