Beadta lemondását október elsejével a PTE KK Sürgősségi Orvostani Tanszékének vezetője, dr. Verzár Zsófia. Úgy tudni, hogy nem volt megelégedve azzal a támogatással, amit az osztály kapott a PTE KK-tól. A hírről a nyilvánosságban elsőként hétfőn, az ATV Start című reggeli műsorában egy (tudomásunk szerint nem pécsi) háziorvos, Komáromi Zoltán jelentette be. Magának a lemondásnak a hírét azóta megerősítette a PTE is. Érdeklődésünkre ma lapunknak átküldtek egy, az ügyben összeállított anyagot, amelyben azt hangsúlyzzák, hogy az ország egyik legmodernebb egysége a pécsi sürgősségi, és még több, összességében 9 milliárdos fejlesztés isfolyamatban van.

A cikk a hirdetés után folytatódik?A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ (PTE KK) Sürgősségi Orvostani Tanszék vezetője 2018. október 1. napjával benyújtotta lemondását. A tanszék vezetését az eddigi tanszékvezető-helyettes megbízottként látja el, a vezető kiválasztására pályázat útján kerül sor. Fontos hangsúlyozni, hogy a biztonságos és folyamatos, magas szakmai színvonalon történő betegellátás a PTE KK sürgősségi osztályán továbbra is biztosított? – ez volt a PTE hétfői gyors komunikációja, reagálása a lemondás nyilvánosságra kerülésében.

Dr. Verzár Zsófia feladatait ennek értelmében dr. Bóna Ernő vette át.

Kerestük Verzár Zsófiát, de egyelőre nem reagált. Úgy tudjuk, nem kíván senkinek sem nyilatkozni – egyelőre legalábbis biztosan nem. A PTE-t is megkerestük, ahonnan egy összeállítást laptunk a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fejlesztéseiről.

Hangsúlyozták, hogy a PTE KK az elmúlt években mintegy 26,6 milliárd forint értékű fejlesztést hajtott végre Magyarország Kormánya és az Európai Unió támogatásával. 

Ezek között a TIOP 2.2.7. Pólus projektben újult meg  a ?400 ágyas Klinika? (mai nevén Janus Pannonius Klinikai Tömb) közel 27 ezer m2-es területe, mintegy 14,4 milliárd forint értékben (az építkezés  2012 októbere és 2015 szeptembere közt zajlott).

A 400 ágyas klinika átfogó felújítása részeként a (TIOP 2.2.2.-08/2-2010-001 számú) ?Janus Pannonius Sürgősségi Program- Korszerű sürgősségi ellátás a történelmi régióban? című pályázat keretében épült fel a korszerű, modern technológiával ellátott Sürgősségi Betegellátó Osztály 931 millió forintos támogatással, melyet 2015 januárjában adtak át a Pólus projektben addigra elkészült A és C szárnyakkal együtt. Ugyanebben az épülettömbben helyezték el Pécs MJV központi háziorvosi ügyeletét annak érdekében, hogy a betegek – szükség esetén – minél hamarabb kerüljenek sürgősségi ellátásra. A Sürgősségi Betegellátó Osztály Pécs és térsége számára biztosít korszerű, magas színvonalú sürgősségi ellátást.

A közleményben még hosszasan sorolják a PTE KK elmúlt években megvalósult és a folyamatban lévő fejlesztéseit. Utóbbiakkal kapcsolatban megjegyzik, hogy mintegy 9 milliárd forint értékű elnyert támogatással rendelkeznek.

Másfél milliárdból újul meg a gyermek sürgősségi és baleseti ellátás, 765 millió forintos program indult a gyermek- és ifjúságpszichiátriai ellátás fejlesztése érdekében. 234 millió forintos beruházás keretében új pszichiátriai és addiktológiai gondozó épül. 1,7 milliárd forintos kormányzati támogatást nyertek el a mesterséges megtermékenyítési eljárások fejlesztésére, a Nemzeti Reprodukciós Módszertani Központ létrehozására egyebek mellett.

A közlemény végén pedig a PTE KK Sürgősségi Betegellátó Osztályának ?reális helyzetképéről? szólnak, amit szó szerint idézünk:

?A Sürgősségi Betegellátó Osztályt a Janus Pannonius Klinikai Tömb (400 ágyas klinika) átfogó felújítása részeként korszerű, modern technológiával alakították ki, ahol a betegellátás 21. századi infrastrukturális körülmények között folyik. Itt fogadják a belgyógyászati és az általános sürgősségi eseteket, melybe a neurológiai, a fül-orr-gégészeti és az urológiai esetek is bele tartoznak. A PTE KK Sürgősségi Betegellátó Osztályán évi több mint 45 000 esetet látnak el.

A jogszabályban meghatározott személyi és tárgyi feltételeket a Sürgősségi Betegellátó Osztályon a Klinikai Központban folyamatosan rendelkezésre állnak. Az elmúlt hónapokban a humánerőforrás minőségi fejlesztését támogató pályázat keretében a Sürgősségi Betegellátó Osztályra is több szakdolgozót vettek fel. A humánerőforrás megtartását célzó intézkedésként belső ösztönzőrendszert vezettek be a közelmúltban a PTE Klinikai Központjában – amely már most érzékelteti pozitív hatását. Ennek megfelelően a biztonságos és folyamatos, magas szakmai színvonalon történő betegellátás a PTE KK Sürgősségi Betegellátó Osztályán továbbra is biztosított.”

 

A SZABAD PÉCS FÜGGETLEN HÍRPORTÁL, ÚJSÁGÍRÓK ALAPÍTOTTÁK, NINCSENEK MÖGÖTTÜNK SEM PÁRTOK, SEM ÉRDEKCSOPORTOK, SEM NAGY BEFEKTETŐK, EZÉRT TÁMOGATÁSRA SZORULUNK, ARRA KÉRJÜK OLVASÓINKAT, HA TEHETIK, KÜLDJENEK ADOMÁNYT A LAPUNKAT MŰKÖDTETŐ NONPROFIT KFT. E CÉLRA ELKÜLÖNÍTETT ALSZÁMLÁJÁRA, VAGY VÁLASSZÁK A MÁR ELÉRHETŐ PAYPAL-ON ÁT TÖRTÉNŐ UTALÁST A SZABAD PÉCSET KIADÓ NONPROFIT CÉG SZÁMLÁJÁRA.

A RÉSZLETEK ITT OLVASHATÓK

KategóriákMETÁL