Nem kerültünk közelebb Orbán Viktor (és Páva Zsolték) egyik nagy ígéretéhez, a Pécsiek Nagy Nedves Álmához.

A cikk a hirdetés után folytatódik



A mai közgyűlésre előterjesztett beszámoló szerint továbbra is csak vizsgálódnak a szakemberek, hogy hol lehetne az akvapark, illetve honnan lehetne vízzel ellátni. Azaz 4 év alatt sem sikerült megtalálni az ideális (kompromisszumos?) helyszínt, hiszen már 2015-ben a Modern Városok Program keretében Pécsett járva jelentette be Orbán Viktor, hogy márpedig lesz akvapark.

Pedig az építészeti koncepció viszonylag gyorsan megszületett, és ugyanaz az iroda tervezte, amelyik a Groupama Arénát és a fehérvári Sóstói Stadiont is.

Az elsőként emlegetett Fűzes dűlő környéke, azaz a Pécs Pláza – Kosárlabda Akadémia közötti terület a rendezetlen ingatlanviszonyok miatt sem alkalmas. Ősz óta a Tüskésrét környékét emlegetik az illetékesek, azonban kiderült, hogy az NK-3 jelű, nagykozári kút a vizsgálatok alapján több szempontból sem alkalmas vízbeszerzési helyszínnek. Korlátozott a vízmennyiség, a minőség nem felel meg a jogszabályi előírásoknak és túl messze van.

Most úgy tűnik, hogy egy új vízforrás felkutatása érdekében próbafúrások szükségesek, a tanulmány szerint egy bőrgyári helyszínen, amit közbeszerzésnek kell megelőznie. Így több mint kétséges, hogy tényleges munkavégzés még idén elkezdődhet.

Pedig 2017-ben Páva Zsolt az MTI érdeklődésére a beruházás ütemezéséről azt mondta: „a kormány 500 millió forintot biztosított az idén esedékes előkészítő és tervezési munkák elvégzésére. A városvezető kiemelte: „minden eltökéltségükkel” azon dolgoznak, hogy 2019-ig elinduljon a kivitelezés”.

KategóriákMETÁL