A résztvevők: Mellár Tamás, Majtényi László, Fleck Zoltán. A rendezvény szerdán a Corso Hotelben lesz.

A cikk a hirdetés után folytatódikA köztársaság újraépítése – Ahol nincs bírói függetlenség, ott semmi nincs! címmel rendez kerekasztal-beszélgetést Pécsett a Búza téri Corso Hotelben a Mindenki Pécsért Mozgalom szerdán 18 órától. A beszélgetés résztvevői: Mellár Tamás országgyűlési képviselő, Majtényi László jogász, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet (EKINT) elnöke, Fleck Zoltán jogszociológus, az EKINT igazgatója, a moderátor Polyák Gábor, a Mérték Médiaelemző Műhely vezetője.

“Az Országgyűlés december 12-én szavazta meg a közigazgatási bíróságok felállítását. Ide terelnék az összes állami hatósággal kapcsolatos jogvitát, az adó és építéshatósági vagy választási ügyektől egészen az adatkérési és sajtóperekig. Aggályos,hogy a kormány “házi bíróságai”-ként is emlegetett, közigazgatási bíróságok felállásával nehézzé, vagy egyenesen lehetetlenné válik az állampolgári jogorvoslat” – írják az esemény Facebook-oldalán.

Március 20-án a rendezvénysorozatnak Chikán Attila, az első Orbán-kormány gazdasági minisztere lesz a vendége, áprilisban pedig Vekerdy Tamás pszichológus érkezik a Corso Hotelbe.

Fotó: Mindenki Pécsért Mozgalom Facebook

KategóriákMETÁL