Víziközmű-felújítások miatt fél- és egészpályás útlezerások lesznek hónapokig az Angster József úton és a Mártírok útján.

A cikk a hirdetés után folytatódikMárcius 25-én megkezdődik a Mártírok útja alatt futó nagy átmérőjű szennyvíz fővezeték korszerűsítése, április első hetétől pedig az Angster József utcában is nekikezd az ivóvíz- és szennyvízhálózat felújításának a Tettye Forrásház – áll a cég Szabad Pécshez eljuttatott közleményében.

A Mártírok útján egy kilométernyi csövet cserélnek a Szabadság utca és a Megyeri út között. A nyolc ütemre bontott munkálatok ideje alatt szakaszos félpályás forgalomkorlátozás lesz érvényben a kivitelezéssel aktuálisan érintett útszakaszokon. A felújítás legelső ütemét kíséri komolyabb útzár: március 25-től április végéig a Mártírok útja Rét utca – Szabadság utca közti szakaszán csak a buszok járhatnak, kihagyva a déli Rét utcai megállót, autóval nem lehet behajtani egyik irányból sem.

Az Angster József utcában egyszerre cserélik a rossz állapotban lévő ivóvíz- és szennyvízvezetéket. A rekonstrukció az önkormányzati útfelújítást előzi meg, azzal összhangban zajlik. A Tettye kicseréli a burkolat alatti közműveket. A kivitelezés a Székely Bertalan utca irányából kezdődően 100-300 méteres szakaszokban, félpályás forgalomkorlátozás mellett halad. A közlekedést jelzőlámpás irányítás segíti.

A két együttesen 500 millió forint értékű korszerűsítés várhatóan augusztusig tart.

KategóriákMETÁL