Valaki úgy tett, mintha aláírna, aztán inkább áthúzta az egész ívet – a hírről Nemes Balázs, a Momentum szóvivője számolt be. FRISSÍTVE!

A cikk a hirdetés után folytatódikMegkezdték mától a pártok az európai parlamenti választásra való felkészülést. Illetve vannak prtok és szervezetek, amelyek már elkezdték, mától indult az aláírásgyűjtés. A Momentum például Pécsett, a Konzumnál is gyűjt. Ott történt késődélután, hogy egy idősebb úr a pulthoz lépett, és ahelyett, hogy bármit is mondott volna, áthúzta a legfelső aláírásgyűjtő ívet egy átlós vonallal. Az ottani aláírások így tehát nem érvényesek. A hírt Nemes Balázs pécsi politikus, a Momentum országos szóvivője osztotta meg a Facebook-oldalán.

Megjegyezzük, a politikai véleménynyilvánításnak eléggé tág határai vannak, de érvényes aláírásgyűjtő ívek megsemmisítése vagy áthúzása nem fér bele a törvényes keretekbe.

Mint azt a Momentum szóvivője írta, az aktivistáik olyannyira meglepődtek, hogy nem tudtak rendesen reagálni, az úr pedig tovább állt.

FRISSÍTÉS 19.25h – Újra lecsapott az áthúzós bácsi

Fejleménye is van a fenti ügynek. A bácsika újra lecsapott, nem volt rest egy másik Momentum-standhoz is elfáradni, és ott is sikerült neki a manőver, majd az angolos távozás a döbbent aktivisták szeme láttára. Az idős úr egy másik aláírásgyűjtő ívet is áthúzott keresztben, ezzel megsemmisítve az éppen azon lévő aláírásokat, illetve azok érvényességét. Nemes Balázstól tudjuk, hogy a Momentum feljelentést tesz az ügyben.

Arra vonatkozóan pedig csak tippelni tudunk, mi vezette az idős urat a mai napon. Lehet, hogy nagy olimpia-rajongó volt, és azóta készült már erre, hogy a Momentum ármánykodása miatt nem lett budapesti olimpia (hogy amúgy lett volna-e, már nem tudjuk meg sohasem). De az is lehet, hogy az EP-választás ellen tiltakozik, és majd szépen körbejárja az összes párt standját. További lehetőség, hogy ő művész, méghozzá a vehemensebb és egyszerűbb eszközökkel magát kifejező fajtából. És persze lenne még ötletünk, de elég ennyi is ahhoz, hogy ezt a cikket befejezzük végre.

KategóriákMETÁL