Az nem helyes kifejezés, hogy a Fidesz nem képviselte hatékonyan a nemzeti érdekeket, hanem az a helytálló, hogy a Fidesz elárulta a nemzeti érdekeinket, fogalmazott Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz Orbán-kormány neoliberális gazdaságpolitikát folytat, kiszolgáltatott helyzetbe hozta a magyar munkavállalókat, elvette tőlük az érdekképviselet lehetőségét, és azzal házalt, főleg keleten, hogy a magyar munkaerő nem tudja magát megvédeni, és olcsó pénzért dolgozik, fogalmazott a héten Pécsett, sajtótájékoztatón Keresztes László Lóránt, az LMP társelnöke.

Szerinte ez ismert tény, ez az üzenet már olvasható volt a sajtóban korábban. Sőt, voltak a miniszterelnöknek olyan útjhai, ahová egy volt szabaddemokrata politikus, Kóka János el is kísérte a magyar delegációt, ez is mutatja Keresztes szerint, hogy a gazdaságpolitika tekintetében Orbánék közel állnak a korábbi balliberális kormányokhoz.

Keresztes szerint azzal, hogy Orbán Viktorék az olcsó és kiszolgáltatott magyar munkaerőre alapozták a gazdaságpolitikájuk egy részét, hazánkban bérválság alakult ki, emiatt pedig leköröztek minket a térség országai is, és ezért indult meg az a döbbenetes elvándorlás, amely már az óvatos becslések szerint is 600 ezer főre tehető.

Keresztes László a sajtótájékoztatót követő kérdésünkre ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy az való igaz, hogy votl béremelés és minimálbéremelés is, de a bérhátrányunk ezzel együtt is emelkedett, éppen az elhibázott és a magyar nemzeti érdekeket eláruló Orbáni-i gazdaságpolitika miatt.

Egekben az elvándorlás

A vidéki nagyvárosok közülk Pécs veszített a legtöbbet, 10 év alatt 13 ezer ember hagyta el a várost, de Baranya sincs jó helyzetben, a megyében ugyanis 20 ezer emberrel élnek ma kevesebben mint tíz évvel ezelőtt.

Családok ezrei szakadtak szét, minden hatodik újszülött magyar gyermek külföldön születik.

A Fidesz a nemezeti érdekeket a korrupcióval is elárulta. A korrupció ugyanis történelmi csúcson van az LMP szerint, és ez döbbenetes mértékben torzította a magyar gazdaság szerkezetét. Azok a cégek kerültek előnybe, amelyek jó kapcsolatot ápoltak a fideszes politikusokkal és oligarchákkal, azok pedig, akik ebben a körben nem voltak benn, ?csak? dolgoztak, fejlesztettek, újítottak, próbáltak a piacon megélni és boldogulni, nem kerültek feltétlenül ilyen versenyelőnybe, sőt adott esetbe akár versenyhátrányba is.    

A Fidesznek nem érdeke a migráció megoldása

A Fidesz számára kampánytéma, méghozzá egy kifejezetten sikeres, sok szavazatot jelentő kampánytéma a migráció, éppen ezért Keresztes szerint nem érdekeltek abban, hogy azt megoldják. Zokszó nélkül megszavazták a kötelező migrációs kvótát, miközben abban nem voltak érdekeltek, hogy ennek az okait feltárják.

Tagadja a Fidesz a klímaválságot

Korunk legfontosabb, minden embert érintő problémája a klímaváltozás, amit a Fidesz láthatóan nem vesz komolyan, sőt kifejezetten démonizálja azokat az embereket, akik erről felelősen beszélnek, vélekedett Keresztes László Lóránt. Ráadásul a migráció legfontosabb kiváltó oka a globális éghajlatváltozás. Szerinte emiatt is nagyon fontos, hogy kire szavaznak a magyarok vasárnap, az európai választáson, mert olyan képviselőket kellene Brüsszelbe küldeni, akik felismerik a XXI. század kihívásait, és a valódi nemzeti érdekeket képviselik, nem csak beszélnek arról, miközben elárulják azokat.

KategóriákMETÁL