Visszautasította a Pécsi Vasutas Sportkör (PVSK) elnöksége Mellár Tamás független országgyűlési képviselő azon kijelentését, amely szerint “pénzelosztó helyként” működött volna bármikor is az egyesület.

A cikk a hirdetés után folytatódikAz elnökség szombati közleménye szerint “a PVSK közössége” mély megdöbbenéssel értesült a kijelentésről, amelyet felelőtlennek és sértőnek neveznek. A PVSK elnöksége felszólította Mellár Tamást arra, hogy “rosszhiszeműen sugalmazó nyilatkozatát” 72 órán belül vonja vissza, vagy ha a kijelentését megalapozottnak tartja, tegye meg a szükséges jogi lépéseket.

A közlemény szerint a klubelnökség nyugodt szívvel áll minden vizsgálat elé. “Megértjük és elfogadjuk, hogy kampányidőszak van, de tisztelettel kérjük képviselő urat, hogy a jövőben tartózkodjon attól, hogy politikai számításból a civil szféra képviselőit zaklatja és eszközként használja” – zárul a közlemény.

Az ügy előzménye, hogy Mellár Tamás pécsi független országgyűlési képviselő a Klubrádióban és az ATV-ben is azt nyilatkozta, hogy az olyan sportegyesületek, mint a PVSK “azok mindig ilyen pénzelosztó helyek”.

Hogy Mellár Tamás mire alapozza állítását, nem tudjuk, de az tény, hogy a PVSK sporttelepén zajló nagy centenáriumi fejlesztésben jelentős szerepet játszik a NER egyik nagy kedvence, Benik Balázs volt rallibajnok cége, a B Built & Trade Kft., ami a kosárlabda munkacsarnokot építi a Verseny utcában. Felsorolni is nehéz, hogy Benik cége, amely dolgozott Bánki Erik fideszes politikus felesége cégének is, mennyi pécsi és baranyai közbeszerzés nyertese volt az elmúlt években, legutóbb például a PMFC új akadémiájának kialakítását bízták rá.

Orbán Viktor 2017 szeptember elején személyesen is látogatást tett a PVSK sporttelepén, azt követően jelentették be, hogy a száz éves fennállását ünneplő klub állami milliárdokat kap létesítményfejlesztésre.

KategóriákMETÁL