Jelenleg húsz tanári álláshelyet és két szakoktatóit hirdetnek a városban.

A cikk a hirdetés után folytatódikA 24.hu néhány hete, a tanév végén 2300 aktív álláshirdetést talált a közoktatásban dolgozó pedagógusok számára, egy évvel előtte 2400-at. A kormány azt hangoztatja, hogy a tanárhiány nem országos, hanem helyi léptékű jelenség.

Megnéztük, másfél hónappal a tanév kezdete előtt Pécsett mi a helyzet.

A városban jelenleg 20 pedagógus tanári és két szakoktatói álláshelyet hirdetnek a Közigállás.hu-n. A városban a legnagyobb kereslet tanítókra és angoltanárokra van, 5-5 szabad álláshelyet találtunk mindkét szakma esetében.

A legtöbb álláshirdetés, hat darab a Simonyi Károly Szakgimnázium és Szakközépiskolához, régi nevén az 508-ashoz kötődik. Itt tesitanárt, rajztanárt, angoltanárt, informatika tanárt és két szakoktatót keresnek. A Jurisics utcai és az Anikó utcai általános iskolákban 3-3 pedagógus álláshelyet hirdetnek, előbbiben két tanítót és egy matematika-fizika szakos tanárt, utóbbiban egy tanítót, egy angol-bármely szakos tanárt és egy fejlesztő pedagógust látnának szívesen.

Vannak továbbá szabad álláshelyek a Köztársasági téri iskolában, a Miroslav Krlezában, a Meszesi Általános Iskolában, a Zsolnay szakközépben (Keró), a Zipernowskyban és a Radnótiban is.

KategóriákMETÁL