Hét a Jövőért és az Éghajlati Igazságosságért a neve a holnap kezdődő globális eseménysorozatnak.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Pécsen a Zöld Fiatalok – ZÖFI, a Szabad Terek, és a Fridays For Future Magyarország által szervezett egész hetes programsorozat a szeptember 20- és 27. közötti sztrájkhullámhoz kapcsolódik.

Holnap a Széchenyi téren a városháza előtti tüntetéssel indul a Klímahét, és jövő pénteken a Rákóczi út lezárásával ér véget.

Ahogy a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóanyagban írják: “a programsorozatban neves előadók beszélnek és beszélgetnek a klímaváltozás globális és magyarországi hatásairól, cselekvési lehetőségekről az egyéni szinttől a radikális aktivizmusig, a társadalmi igazságosságról, klímaszorongásról, az ökoközösségek lehetőségeiről, közösségi szemléletről a permakultúrában. Filmeket nézünk és beszélgetünk az atomenergia és atomtemetők aktuális kérdéseiről, a kapitalizmus és klímaváltozás viszonyáról.”

A részletes programról a pécsi rendezvény Facebook-oldalán vagy a ZÖFI honlapján lehet tájékozódni.

Sem az esemény támogatói, sem résztvevői és előadói között nem találtunk senkit a szavakban és a választási kampányban egyre zöldebb pécsi önkormányzati vezetők, politikusok és politikusjelöltek közül.

KategóriákMETÁL