Szerdán délelőtt, a kisfiú édesanyja jelentette be a jó hírt a Facebook-oldalukon.

A cikk a hirdetés után folytatódikEgy 1,5 éves, izomsorvadásban szenvedő pécsi kisfiú, Zente gyógykezelésére kezdett adománygyűjtésbe a család. És ami talán sokaknak hihetetlennek tűnt, az megvalósult: néhány hét alatt összegyűlt a gyógykezeléshez szükséges 700 millió forintos összeg.

A család augusztus végén indította el az adománygyűjtést, de az elmúlt napokban gyorsult fel az adományok beérkezése, így valójában néhány nap alatt adta össze az ország és nagyon sok külföldön élő emnber a kért támogatást, hiszen nem csak forintban, hanem euróban és fontban is érkezett nem kevés összeg.

Zentét így a világ jelenlegi legdrágább gyógyszerével kezelhetik.

Ismert, hogy a kis Zente tavaly februárban született, és akkor még semmi sem utalt arra, hogy beteg lenne. Néhány nap után azonban jelentkeztek olyan tünetek, amelyeket vizsgálni kezdtek, nem sokkal később pedig az is kiderült, hog Zente az izomsorvadás legsúlyosabb fajtájával (SMA-1 típus) született, amely miatt a légzőizmok bénulása következik be, és nagyon sok így született kisgyermek még a kétéves kort sem éli meg.

Zentének segített a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, amely kiemelt kezelést és a gyógytornát is biztosít, így állapotához képest jól van, de az a gyógyszer, amelytől azt várják, hogy  javíthat az állapotán valójában egy fizetős génterápiás kezelés. Ma az USA-n kívül nem is végeznek ilyet 2 éves kor alattiaknál, így oda kell majd  utazniuk kerül 700 millió forintba. Ezért hoztak létre alapítványt és kezdtek gyűjtésbe a Zente betegségéről, állapotáról és a gyógykezelés lehetsőégéről szóló Facebook-oldalukon.

Zente édesanyja, az általuk kezelt Facebook-oldalon szerdán délelőtt tette közzé a hírt, miszerint sikerült, összegyűlt a 700 millió forint.

„Kérlek, ne utaljatok többet, mert az alapítvány nem közhasznú, csak Zente kezelésére fordítható az oda beérkezett összeg ezért abból másnak adni NEM tudok! DE! Kérlek ne álljatok meg itt!!!! A folyamatban lévő liciteket rendezvényeket vigyétek végig!!! “

Azt is írta, hogy csak az utaljon Zente alapítványának a számlájára, aki segítené őt a további rehabilitációban, vagy például szükséges egészségügyi segédeszköz vásárlásában, ugyanakkor biztatott a további adományozásra más beteg gyeremekek részére.

KategóriákPOP