Sokat hozott Ferenczy Tamás, de nem eleget. Jókedvű volt telefonunkkor a polgármesteri címről lemaradt Ferenczy Tamás. A képviselői szavazatokat még számolták.

A cikk a hirdetés után folytatódikVaskó Ernő komlói jegyző informálta Ferenczy Tamást, aki elmondta lapunknak, hogy tudomása szerint alul maradt a versenyben, és gratulált Polics Józsefnek.

Ferenczy Tamás azt az információt kapta, hogy Polics József 31 szavazattal nyert végül, mert 326 szavazatot kapott a megismételt választáson. Ferenczy Tamásra 268 fő voksolt érvényesen. Így 4187:4156 a két összevont szavazat. Vagyis Komló régi-új polgármestere Polics József maradt.

Frissítés 20.17h – Győzhetett a fideszes képviselőjelölt is

Hoppál Péter szerint az igazság győzött. Ő “Gogen” győzelmét is bejelentette (persze ez így még nem hivatalos, de valószínűleg ekkorát nem téved a politikus)

Frissítés 20.23 – Ferenczy a képviselői eredményekről még nem tudott negyed órája

Az, mint írtuk is, nem változott, hogy az Összeköt Komló képviselői többségben lesznek, és Ferenczy Tamás is tagja lett az új komlói testületnek.

20.29 – A két Bomba-képviselő újra behúzta Szekszárdon

Szekszárdon is tudják már a végeredményt. Ott a polgármesteri poszt nem volt veszélyben a Fidesz számára, de két egyéni választókerületben is meg kellett ismételni a választást, mert a Fidesz sikeresen támadta meg a (neki nem kedvező) választási eredményt. Szekszárdon is bíróság rendelte el a választás megismétlését két választókerületben. Ott polgármesterre nem is lehetett szavazni, Ács Rezső (Fidesz) 300 szavazattal nyert, az Éljen Szekszárd polgármesterjelöltje, a független vállalkozó, Bomba Gábor nem nyert, de ő is bejutott a testületbe. A Fidesz sem tudott fordítani Szekszárdon.

Frissítés 21.10h – Hoppál nem tudjuk mit szedett a nagy örömében: a képviselői helyet elbukta a Fidesz

Az egyik “meccset” meg tudta fordítani az ellenzék Komlón. Orsós Ferenc “Gogen” (habár a térség országgyűlési képviselője, Hoppál Péter nem ezt lengette be) elveszítette a közvetlen mandátumát. Nyert ugyanis és közvetlenül bejutott a Momentum delegáltja, Hidegkuti Szabolcs.

Kiesett viszont a képviselőtestületből Ferenczy Tamás. Az újabb képviselői hellyel ugyanis túlnyerte magát az ellenzék, és így egy helyet kapott a Fidesz, amelyre valóban Orsós Ferenc Gogen jutott be. Persze Hoppál Péter erre utalhatott, ezért fogalmazhatott úgy, ahogy, de a bekerült kifejezés némileg ferdítés egy olyan jelölt esetében, aki korábban közvetlen mandátumot szerzett, kiesett, aztán úgy jutott be mégis, hogy az ellenzék akkorát nyert Komlón, hogy egy kompenzációs helyet emiatt elbuktak.

KategóriákMETÁL