A Szabad Pécs szerkesztősége a múlt hétfő óta eltelt napok tapasztalata alapján a múlt hét végén arra az elhatározásra jutott, hogy feloldjuk a felfüggesztést, folytatjuk a munkát, és újra elérhetővé tesszük korábbi cikkeinket.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Amint azt már a Facebook-oldalon is leírtuk, nagyon sokan támogattak minket, sok új előfizetőnk lett, de még többen kiálltak mellettünk, és biztattak minket, azt kérve, folytassuk. Emellett voltak helyben és másutt is olyanok, akik azt kérték, üljünk le velük tárgyalni, próbálnak segíteni, mert szeretnék, ha fennmaradna a lap. Ezt megtesszük, természetesen.

Az elmúlt egy héten 165 személytől kapott támogatást a Szabad Pécs. Összesen 1 millió 729 ezer 972 forint érkezett be hozzánk.

Az összeg nagyságrendje annak köszönhető, hogy négy, legalább 100 ezer forint összegű utalást kaptunk, egyvalaki pedig nagyon magas, több száz ezer forintos összeget utalt el.

Mint azt már a Facebookon is,  néhány napja egy posztunkban elmondtuk, a Hadházy Ákos független országgyűlési képviselőhöz kötődő Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány is a nagy adományozóink egyike volt, ők 100 ezer forintot utaltak át lapunk működésére és újraindítására. Sőt, más alapítványi megkeresés is volt lapunk felé, amelyről még tárgyalni fogunk.

A PayPalon keresztül az elmúlt egy héten 64 olvasónk állított be rendszeres utalást, ez az, amit tényszerűen állítani tudunk. Ugyanakkor a nekünk átutalt összegekből és közvetlenül hozzánk érkező jelzésekből is úgy kalkulálunk, hogy kimondhatjuk: 100 felett van az új, rendszeres adományozóink száma, a korábbi ötvenhez képest tehát 150 és 200 fő között kapunk decembertől rendszeres támogatást. Mindemellett az elmúlt egy héten 29 fő legalább 10 ezer forintot utalt a Szabad Pécset működtető nonprofit kft. adományoknak fenntartott alszámlájára különböző összegeket. 

Ez az összefogás, közösségi erő és bizalom az, ami miatt úgy határoztunk, hogy folytatjuk a munkát. Egyelőre úgy ahogy eddig. Viszont az is az biztos, hogy a mostani és a leendő támogatásokhoz kell majd igazítani, hogy hosszabb távon hogyan működjön a Szabad Pécs. Mert az igazság az, hogy eddig erő felett teljesítettünk. Most a keretekhez igazítjuk majd a működést. Erről, a működés módjairól rövidesen tájékoztatunk benneteket, de a cikkeinken is észre fogjátok venni.

A lap működtetésének felfüggesztése is ezért volt egy nagyon erős segélykiáltás. Az, hogy előbb térhettünk vissza, az annak köszönhető, hogy nagyon sokan meghallották. És megértették: a szabad és független sajtó fontos, szükség van rá, pláne vidéken. És, hogy a jelenlegi viszonyok miatt az olvasók egy részének kell segítenie.  Persze, ez kényszer is, de a lehető legjobb formája is a sajtó működésének.

Köszönjük, hogy velünk vagytok, köszönjük, hogy segítettetek és segíteni fogtok!

Szabad Pécs szerk.

KategóriákMETÁL