Semmi gond, ha a címet olvasva összefutott a nyál a szájukban. Velem is pontosan ez történt, amikor végigjártam a karnevál területét a pécsi Zsolnay-negyedben. De senki ne aggódjon, aki ma nem tud már kiemnni, még holnap is lesz rá alkalma. Ez az év legnagyobb édesszájú találkozója, az újabb pécsi csokikarnevál, ezúttalk is a Zsolnay Kulturális Negyedben.

A cikk a hirdetés után folytatódikKétnapos az idei, immár nyolcadik pécsi csokoládé karnevál, amelyre az ország több részéről is érkeztek kézműves csokoládékészítő mesterek az E78-ba, és előszeretettel kínálják kostolóval a standjaik elé tévedőket. 

A kevésbé édesszájuaknak sem kell aggódnkuk, rájuk is gondoltak a szervezők, sós karamellás csokoládé is van a repertoárban, valamint kézműves söröket, gyümölcsborokat is kóstolhatnak, de a macaron hívei is jó helyen járnak, ha elmennek.

A csokikostolgatás mellett, előadásokat is meghallgathat az ember, természetesen a csokoládéhoz kapcsolódó témákban. Igaz ezekre az (amúgy néha kostolóval összekötött) előadásokra előre kellett regisztrálni, de ha türelmesek vagyunk, és nem gond, ha nem a legjobb helyre ülhetünk, akkor bejuthatunk akár még ezekre is.

Illetve fel van állítva még egy pódium is, ahol idöközönkét élő főzőműsor megy, a házigazda szerepét ismét elvállaló pécsi séf, Lokodi Ákos szereplésével.

Gyerekek számára is biztosítanak programokat a csokoládé kostolók mellett, például, csokifestéssel és díszítéssel, illetve gyurmázással várják őket.

A holnapi folytatásról a karnevál facebook eseményén tudnak tájékozódni: ITT.

KategóriákPOP