Sem Martin Scorsese ismertségét és tehetségét, sem az Oscar-gálára irányuló figyelmet nem lenne tisztességes (ráadásul magunkat is szépen beáraznánk ezzel) valóságosan összehasonlítani bármelyik pécsi politikussal, illetve a pécsi közgyűlés bármelyik ülésével is. Az biztos azonban, hogy valami nagyon hasonló dolog történt Pécsett és Los Angelesben pár napon belül. A lényeg a montázsként összerakott nagy fotónkon látható.

A cikk a hirdetés után folytatódikVilágszerte milliárdnyian láthatták az Oscar-gálát, és akár még annál is többen azt a videórészletet vagy az abból kivágott fotót, amelyen a világhírű olasz-amerikai filmrendező, Martin Scorsese látható, amint Eminem Lose Yourself című zseniális szerzeményének, még a saját eredetijét is felülmúló verzióját adja elő az Oscar-gálán. Merthogy a még mindig aktív, sőt Az írrel 10 kategóriában is versenyző (igaz, a gáláról díj nélkül távozó) Scorsese egy (vagy néhány) pillanatra elbóbiskolt, vagy legalábbis a kamerának sikerült megmutatnia néhány gyengébb pillanatát.

És, majdnem pontosan így járt Horváth Tamás “Petőfi” pécsi városházi képviselő is, a pécsi közgyűlés kulturális bizottságának elnöke. Ő egy sokkal kevésbé izgalmas “előadás” alatt bóbiskolt el, vagy éppen pihente ki talán éppen a fideszes/még sanszosabban öpé-s szólamokat. Amit a rendkívüli pécsi közgyűlési ülésről beszámoló Hír Tv a riportja végén ki is emelt.

Olyasmi utalásfélével, amiből akár azt is értheti az óvatlan tévénéző, hogy “Petőfi” az ülésen egy teljes órát, 60 percet is végigbóbiskolhatott. Ami persze nem igaz. Mert bár a bóbiskolásról e sorok írója, aki ott volt a teremben, sajnos akkor és ott lemaradt (mentségem, hogy ahol helyet foglaltam, onnan a fókusz pont nem P. Horváth Tamásra esett), de azt többször is láttam, hogy “Petőfi” nem aludt. Például ő is derült azon, amikor Kővári János (ÖPE) saját magáról azt mondta, hogy ő bizony az elmúlt öt évben ellenzéki politikus volt.

Sőt, még a Hír Tv riportjában is látszik többször is, hogy P. Horváth Tamás éppen nem alszik az ülésteremben. Ahogyan az Oscar-közvetítésben, az Eminem-előadás alatt is látszik nem egy alkalommal, hogy Scorsese ébren van, amikor éppen azt reppeli el a Nyúl, hogy

He’s chokin’, how, everybody’s jokin’ now/The clocks run out, times up, over, blaow!


Ettől még a Hír Tv-s találat – ezt el kell ismerni – jó is, és vicces is.

KategóriákMETÁL