Egy újabb koronavírussal-fertőzött beteg meghalt, és újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 21 főre nőtt a halálos áldozatok, és 585 főre a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Két fővel, 42 főre főre emelkedett a gyógyultak száma is, írja a kormányzati tájékoztatási honlap.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Egy 70 éves magyar férfi hunyt el a csütörtök reggeli, frissített adatok kiadását követően. Az ő halálhírét külön jelentették be. Az elhunyt férfi a huszonegyedik halálos áldozata Magyarországon a koronavírus okozta járványnak.

Mint írták, az eddigi elhunytak adataiból is látszik, hogy a koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nyomatékosan kérik az időseket, hogy maradjanak otthon, és a bevásárláshoz kérjék hozzátartozóik vagy az önkormányzat segítségét.

Müller Cecília országos tisztifőorvos még a szerdai sajtótájékoztatón szólt arról, hogy a vírussal megfertőzöttek 80 százaléka nem, vagy legfeljebb enyhe tüneteket észlel magán, és nem is fordul orvoshoz. Ezért is fontos, hogy mindenki tartsa be a járványügyi szabályokat, hiszen tünetmentes ember is lehet vírushordozó és terjesztheti a betegséget.

A tegnap nyilvántartott 525 igazolt fertőzöttnek a 25 százaléka volt tünetmentes, 35 százaléknak enyhe tünetei voltak, 17 ember viszont lélegeztető gépen volt, míg 6 százalékuk más intenzív ellátásra szorult.

KategóriákMETÁL