Kevesebb közterületi parkolóhely lesz mától a pécsi belvárosban, mert hétfőn elindul a Centrum-parkoló felújítása. Közben folytatódik a brüsszeli pénzből (=európai uniós támogatásból) megvalósuló beruházás részeként az Ifjúsági Ház felújítása is.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Hétfőn kezdődnek a felújítási munkálatok a Pécs történelmi belvárosának közvetlen közelében fekvő Centrum-parkolóban. A pécsi belváros legnagyobb egybefüggő parkolójának felújítása miatt átmenetileg csökken az autós leállóhelyek száma a központban, azt követően azonban nem csak szebb és kulturáltabb lesz a környezet, hanem több parkolóhely is rendelkezésre áll majd.

Minderről és az Ifjúsági Ház felújításáról – amihez a szükséges mintegy 1,2 milliárdos forrást még Páva Zsolt és a Fidesz-KDNP-többségű önkormányzat idején „nyerte el” Pécs – nemrég írtunk, az alábbi cikkben.

Most értünk el legutóbbi cikkünk óta oda, hogy el is indul a munka ezen része. Volt olyan terv is, hogy sorompóval lehet majd bejutni a Centrum-parkolóba a jövőben, de marad a már ismert pécsi közterületi fizetőparkolós rendszer.

Ami mindenképpen jó hír, hogy az eredeti tervekhez képest szerint több fa is árnyékot nyújt majd a Centrum-parkolóban.

És hogy milyen is lesz majd, ha elkészül?

A látványtervek szerint ilyen

KategóriákMETÁL