Francia sajtóhírek szerint szombaton reggel fél nyolc körül vcsaphattak fel a lángok a nyugat-franciaországi Nantes egyik katedrálisában, de a tűzoltóknak sikerült mostanra lokalizálni, délre pedig megfékezni a tűzet.

A cikk a hirdetés után folytatódikA beszámolók és a fotók szerint a székesegyház épületének a szívében tört ki erős tűz szombaton reggel, amit sűrű fekete füst is kísért. A tűzoltók sikeresen avatkoztak be, és lokalizálták a tüzet.

A Nantes-i Szent Péter és Szent Pál katedrálist a XV. században kezdték építeni, de végleges formáját csak 457 év elteltével, 1891-ben nyerte el. Később, éppen egy felújítás idején, a munkálatok közben 1972 januárjában kigyulladt az épület, akkor a tetőszerkezet lángolt, egy, a tetőn javításokat végző munkás-tetőfedő hibázhatott.

Most az orgonakarzatnál, az épület belsejében keletkezhetett a tűz francia sajtóértesülések szerint.

2015-ben Nantes egyik bazilikájában, a Szent Donátban keletkezett tűz. A leghíresebb eset azonban kétségtelenül a párizsi Notre-Dame 2019. áprilisi leégése, amikor a fából készült tetőszerkezet gyulladt ki, ott feltehetően rövidzárlat okozta a tüzet.

15.00 – Pierre Sennes nantes-i ügyész szerint gyújtogatás állhat a szombat reggeli katedrálistűz hátterében, ugyanis három különböző helyről is elterjedhetett a tűz. Délelőtt sikerült lokalizálni a tüzet, délre pedig el is oltották a lángokat.

KategóriákPOP