A Facebookon tette közzé a korábbi ígéretének megfelelő hírt a zenész-dalszerző-énekes. Hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni.

A cikk a hirdetés után folytatódikGyakorlatilag nincs semmilyen megkötés, sem műfaji, sem terjedelmi, sem “zenekar-történeti”. A produkciót, amit a nyertes pályázó majd rögzíteni szeretne, be kell mutatni, írásban, akár csak néhány sorban, és hanganyagot, illetve rövid videót is mellékelni kell a pályázathoz.

„PÁLYÁZAT, PÁLYÁZAT! Ahogy azt már ígértem, a raktárkoncertes gázsimat felajánlom más előadóknak pályázat útján. Tehát akkor: Hangfelvétel(ek) készítésére lehet pályázni összesen 1.000.000 forint értékben. Mindenki pályázhat, akinek van kedve, nem kell se iskola, se múlt. Aki csak emiatt ír egy számot, az is. A bíráló bizottság én leszek. Felvállaltan szubjektív. A pályázatnak tartalmaznia kell: – pár soros ismertetést a produkcióról – 1 db demo, stúdió vagy koncert hangfelvétel – 1 db videót, ahogy a pályázó zenél/performál. Lehet koncert- vagy próbafelvétel, telefonnal készült is jó. – kapcsolattartó mailcím, telefonszám. A pályázati anyagokat ide tessék eljuttatni fájlküldővel (WeTransfer, Drive-link, Dropbox-link, toldacuccot, bármi): live.lagardens@gmail.com. Beküldési határidő: 2020. október 10. Eredményhirdetés: 2020. október 15. Hajrá! Osztani ér!” – szól Lovasi András Facebook-bejegyzése.

A végére mit is lehetne mondani, azon túl, hogy szuperjófej? Semmit! Szóljon inkább valami jó, és akinek kell, annak lehet akár ez is az inspiráció.

De mi is ez a raktárkoncertes gázsi?

A zeneipart is sújtó, sőt kiemelten sújtó kormányzati járványügyi intézkedések egyfajta ellensúlyozásaként lépett a kormány, és hozott létre egy teljes összegét tekintve jelentősnek mondható, 5,3 milliárd forintos keretet zenészek számára. Olyan művészeknek osztották ki ezt a pénzr leginkább, akiknek sok koncertjük lett volna a nyáron. A pénzből 100 zenekar ad “raktárkoncertet”, amelyet rögíztenek, és amit aztán ingyenesen elérhetővé tesznek. Nem Lovasi András az egyedüli, aki ebből az említett keretből neki járó/megítélt pénzről lemondott. Többen is a fesztivál- és zeneipar “háttérembereinek” ajánlották fel a pénzüket.

KategóriákPOP