A Rogán-féle Miniszterelnöki Kabinetiroda a tavalyi évhez hasonlóan az idén is kiírt egy kormányzati országos fotópályázatot. A Magyarország 365-ön a szakmai zsűri mellett a közönség is dönthet a szerintük legjobb képekről. Vasárnap éjfélig lehet szavazni.

A cikk a hirdetés után folytatódikA tavalyi esztendő után idén is kiírták a Magyarország 365 című kormányzati fotópályázatot. A Rogán Antal-féle Miniszterelnöki Kabinetirodához kötődő versenyről azért írunk, mert a hazai viszonyok közt nem mindennapi lehetőség az amatőr és profi fotósoknak a bemutatkozásra, versengésre, és esetlegesen komoly pénzjutalom elérésére.

A szakmai díjakat három kategóriában osztják ki, kategóriánként I-III. díjat adnak/adhatnak ki. A közönségdíjból három lesz, minden kategóriában egy. A pályaműveket 5 tagú szakmai zsűri bírálja el a szakmai kategóriákban. Az összdíjazás 8,4 millió forint

A KÖZÖNSÉGSZAVAZÁS OLDALA

Mint a verseny honlapja írja, a tavalyinál is nagyobb volt az érdeklődés a Magyarország 365 fotópályázat iránt. Idén mintegy 28 ezer pályamű érkezett be. A három kategóriában pedig mintegy 150 fotós verseng.

Fontos, hogy szavazni is lehet, sőt komoly tétje van, mert mindhárom kategóriában 1 millió forintot ér a közönségdíj – szavazni még ezen a hétvégén, november 29-ig lehet – ez valószínűleg 29-e éjfélt jelent. A fotósokra, illetve fotósorozatokra előzetes regisztráció után lehet szavazni. A három kategória: Természet és tárgyi örökség, illetve Életképek. Az internetes közönségszavazáson összesen három szavazatot lehet leadni, kategóriánként egyet. A fotósorozatok egy pályaműnek számítanak, vagyis szavazat csak a sorozat egészére adható le.

FRISSÍTÉS Vasárnap 0.05h

Disclaimer: A Szabad Pécs frissítette szombaton este publikált cikkét, az eredeti, jóval hosszabb és képekkel is illusztrált szövegből számos információt kivettünk. A pályázatban ugyanis megneveztünk konkrétan több fotóst is, mindannyiuk baranyai nevező, és a sorozatuk címét is megjelenítettük, ami azonban nem volt etikus a részünkről, ugyanis a közönségszavazás anonim módon zajlik ezen a fotópályázaton, azaz csak a sorozatok címét és a fényképeket lehet látni . És, ha ez utóbbi tény nem is volt teljesen ismert előttünk (nem volt számunkra teljesen egyértelmű), ezzel sajnos, ha rövid időre is, de többeket akár olyan előnyhöz is juttathattunk, ami másoknak, a többieknek hátrányt okozhatott, ami bizonyosan nem volt célunk, és ami miatt az érintettektől és olvasóinktól is elnézést kérünk.

KategóriákMETÁL