Befejeződött a koronavírus-tesztelés Pécs Megyei Jogú Város Integrált Szociális Intézményének (ISZI) Zipernowsky utcai Idősek Otthonában, közölte pénteken koradélután a pécsi önkormányzat.

A cikk a hirdetés után folytatódikA hét közepén írtunk arról, szintén egy városházi közleményre hivatkozva, hogy az egyik pécsi idősek otthonában az egyik bentlakó koronavírusos lehet.

A friss közlemény szerint összesen 40 PCR-tesztet végeztek el, ennek eredménye pénteken kora délután érkezett meg. Az intézmény valamennyi gondozottja és összes munkatársa negatív teszteredményt produkált. 

Mint ismert, kedden délután derült ki, hogy az intézmény egyik, vasárnap óta kórházban lévő lakójának pozitív lett a koronavírus tesztje. Pécs önkormányzata és az ISZI vezetése ezért a Kormányhivatal közbenjárásával szerdán kora délután a Zipernowsky utcai otthon minden dolgozóján és ápoltján koronavírus tesztet végeztetett el, írták.

Pécs város és az intézmény vezetése minden tőle telhetőt megtesz, hogy a lehető legnagyobb biztonságban tudja az intézményben ápolt időseket. Az önkormányzat Integrált Szociális Intézményében ahogy eddig, úgy ezután is minden egészségügyi és járványügyi protokollt szigorúan betartanak.

Folyamatos az intézményegységek fertőtlenítése, az otthonokat minden szükséges védőfelszereléssel és fertőtlenítőszerrel elláttuk. Az intézmény mindkét egysége rendelkezik izolációs szobával. Az otthonokat a kormány döntése nyomán hónapok óta nem látogathatják a hozzátartozók, az idősek és a munkatársak testhőmérsékletét folyamatosan ellenőrzik.

Az Integrált Szociális Intézmény dolgozóinak elkötelezettségét mutatja, hogy ők voltak azok, akik a tavaszi hónapokban a családjukat hátrahagyva beköltöztek az intézménybe, hogy a minimumra csökkentsék a fertőzésveszélyt.

Pécs önkormányzata ezúton mond köszönetet az ISZI valamennyi munkatársának az áldozatos munkájukért és a Kormányhivatalnak a gyorsan és gördülékenyen végrehajtott tesztelésért.

KategóriákMETÁL