Kővári János, az ÖPE elnöke, a pécsi városi közgyűlés KDNP-ÖPE-frakció vezetője is nyílt levelet írt a színházi igazgatói pályázat lezárása ügyében. Egyrészt gratulált Lipicséknek, másrészt egy kicsit odamond Péterffy Attilának és Ruzsa Csabának.

A cikk a hirdetés után folytatódikMutatjuk is Kővári János nyílt levelét, amelynek az Öröm és üröm, nyílt levél Lipics Zsolt kinevezése kapcsán címet adta.

„Kedves Zsolt és Szláven!

Ezúton őszinte szeretettel és tisztelettel gratulálok nektek, mint az Öszefogás Pécsért képviselője, mint lokálpatrióta színházszerető pécsi!

Nem csak a kitűnő pályázatért gratulálok, amit benyújtottatok és a Bíráló Bizottság minden tagja támogatott, hanem emberségetekért, amit kollégáitok döntő többsége is méltatott!

Biztos vagyok benne, hogy ahogy eddig Jászai-díjas színészként is alázattal szolgáltál minket pécsieket, úgy igazgatóként is ez lesz az iránytűd!

Sajnos a kultúra hadszíntérré vált és emiatt ma, s az elmúlt napokban talán bántó szavakat is el kellett viselned, szintúgy kitartó kollégáidnak. De ez elmúlik, s hamarosan mindenki láthatja, hogy ahogy eddig is kiváló munkát végeztetek, úgy ezután is sok örömet, s tartalmas estét nyújtotok a pécsi közönségnek.

Gratulálunk a sikeres pályázathoz és egyben jelezzük, ahogy láthattátok az elmúlt években is, hogy a pécsiek igenis szeretnek titeket!

Egyúttal köszönjük Rázga Miklós eddigi munkáját is!

Polgármester úrtól és Ruzsa alpolgármester úrtól, akik méltatlan megnyilvánulásokat tettek az ügyben, elvárjuk, hogy méltósággal viseljék a címüket! Fogadják el a pécsiek akaratát!


Üdvözlettel:
Kővári János az Összefogás Pécsért Egyesület elnöke”

KategóriákJAZZ