A Pécsi Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat két biztonsági őr ellen, akik egy általuk tolvajnak vélt férfit az üzletben elfogtak és megvertek, írja csütörtök reggeli közleményében a Baranya Megyei Főügyészség.

A cikk a hirdetés után folytatódikA két férfi közül az egyik egy pécsi drogériában vagyonőrként, míg a másikuk a drogériának helytadó üzletközpontban biztonsági őrként dolgozik.

Mint a vádhatóság írja, 2020 szeptemberében a vagyonőr az üzletben meglátta a későbbi sértettet, akit látásból ismert, mert korábban már többször tetten érte bolti lopáson, amikor parfümöket tulajdonított el. A vagyonőr az üzlet belső helyiségéből kamerán figyelte az üzletteret, majd amikor a sértett a parfümös részleghez ért, akkor az őr kiment az eladótérbe és leengedte az üzlet bejárati rácsát, hogy a sértett ne tudja a boltot elhagyni.

Miután ezt látta, a sértett a kijárat felé indult, de a leeresztett rács miatt nem tudta elhagyni az üzletet.
Ekkor a vagyonőr a sértett karját megragadta, majd rángatva bevezette a raktárhelyiségbe, ahol többször, testszerte megütötte és megrúgta. Mindezt az üzlet vezetője is észlelte, aki felszólította a vagyonőrt, hogy hagyja abba a bántalmazást, s megpróbálta a sértettől a vádlottat elhúzni, de ez nem sikerült neki. Ekkor az üzletvezető visszament az eladótérbe, felnyitotta az üzlet ajtajának rácsát, majd segítséget kért az üzletház folyosóján tartózkodó biztonsági őrtől.

Eközben a vagyonőr a hátsó helyiségben a sértett cipőjét levetette, a férfit letérdeltette. Ekkor érkezett a helyiségbe a biztonsági őr is, de ő az üzletvezető által, a bántalmazás leállítására vonatkozó segítség helyett inkább a bántalmazásban segédkezett: egy alkalommal a sértett arcát ököllel megütötte, a férfi orra emiatt eltörött.

A biztonsági őr cselekménye az ügyészség szerint súlyos testi sértés, míg a vagyonőr cselekménye garázdaság és a könnyű testi sértés megállapítására alkalmas.

KategóriákMETÁL