Petíciót indít a Momentum annak érdekében, hogy egy személy maximum 8 évig lehessen miniszterelnök Magyarországon – jelentette be a Facebookon Fekete-Győr András és Gelencsér Ferenc. „Horthyk, Kádárok, Orbán Viktorok”.

A cikk a hirdetés után folytatódik



Ha ezt a szabályt elfogadnák, akkor Orbán Viktor már 2022-ben sem indulhatna miniszterelnök-jelöltként. A Momentum által csütörtökön koradélután kiadott közleményben az alábbiakat írják:

„Az elmúlt 100 év magyar politikája nem az emberekről szólt, hanem Horthykról, Kádárokról és Orbán Viktorokról. Ezek a politikusok nem azon fáradoztak, hogy a magyarság nyugati életszínvonalon élhessen, hanem a mindenkori egyéni, politikai hatalmi érdeküknek megfelelően vezették ezt az országot” – indokolta a kezdeményezést Gelencsér Ferenc.

A közlemény idézi Fekete-Győr Andrást, a Momentum miniszterelnökjelöltjét, aki azt mondta, amennyiben ő lesz a következő miniszterelnök, törvénymódosítást fog kezdeményezni arról, hogy egy kormányfá maximum 8 évig irányíthassa Magyarországot.

„Soha többé nem fordulhat elő az, hogy egyetlen ember kénye-kedve szerint alakuljon az ország sorsa. Amennyiben egyetért kezdeményezésünkkel támogassa petíciónkat!” – buzdított aláírásra.

A petíciót a párt ITT tette közzé.

KategóriákMETÁL