A Szabad Pécs nem hivatalosan kapott információi szerint csak idő kérdése, hogy Orbánék elrendeljék az általános iskolák átmeneti bezárását. Amint azt lapunk elsőként megírta, a pécsi iskolákban már amúgy is speciális tanrend van érvényben március közepéig, de egyelőre nem egységes formában és mértékben, hanem az intézményekhez igazodva. Arról is értesültünk, hogy a legtöbb, a létszámkeret miatt a múlt hét végéig még megtartott iskolai különfoglalkozást is lefújtak mától két hétre. Mindeközben újabb két pécsi óvodában kerültek csoportok járványügyi megfigyelés alá.

A cikk a hirdetés után folytatódikA Szabad Pécs nem hivatalosan kapott információi szerint nem kizárt, hogy Orbán Viktorék elrendelik az általános iskolák átmeneti bezárását és a digitális oktatásra történő átállást, sőt akár erre már napokon belül sor kerülhet. Persze, mindez nem lenne meglepő a fertőzésszámokat nézve, és a miniszterelnök múlt pénteki rádióinterjúja, majd az azt követő nyilatkozatok (ITT vagy ITT) után. Azt is mondhatnánk, hogy csak az a kérdés, hogy mikor lépik meg ezt, de információink szerint a döntést akár már a hét közepén is meghozhatják erről, kormányülésen. Úgy tudjuk, ha tényleg elrendelik a digitális oktatást, akkor az a tavaszi szünet végéig fog tartani egy kormányzati forgatókönyv szerint.

Lapunk arról is értesült, hogy a legtöbb, a létszámkeret miatt a múlt hét végéig még megtartott iskolai különfoglalkozást is lefújták a pécsi iskolák többségében mától számítva két hétre. A Szabad Pécs írta meg azt a hírt, hogy a pécsi iskolákban, de legalábbis több intézményben is már most hétfőtől egyfajta speciális tanrend van érvényben, március közepéig, nem egységes módon, hanem egy-egy adott iskolára szabva.

Mindeközben újabb két pécsi óvodában kerültek csoportok járványügyi megfigyelés alá, erről a pécsi önkormányzat most, hétfő délután adott ki sajtóközleményt. Mindkét helyen egy-egy munkatárs kapta el a koronavírus-fertőzést, emiatt három óvodai csoport, összesen 50 gyermek és további négy dolgozó került hatósági járványügyi megfigyelés alá.

Újabb két óvodában rendeltek el oktatási szünetet

A Városközponti Óvoda központi óvodájában és a Nyugati Városrészi Óvoda Közraktár utcai Tagóvodájában is egy-egy munkatárs kapta el a koronavírus-fertőzést. A kontaktkutatás eredményeként három óvodai csoport, összesen 50 gyermek és további négy dolgozó került hatósági járványügyi megfigyelés alá.

A Városközponti Óvoda Budai Nagy Antal utcai központi óvodájában az egyik dolgozó pénteken délután kapta kézhez pozitív koronavírus-tesztjét. A kontaktkutatás eredményeként a fertőzött munkatárs két közvetlen kollégája, valamint az egyik csoport 16 gyermeke került hatósági karanténba. A csoportnál az Oktatási Hivatal rendkívüli oktatási szünetet rendelt el március 4-ig. 

A Nyugati Városrészi Óvoda Közraktár utcai Tagóvodájában az egyik dolgozóról hétfőn igazolódott be, hogy elkapta a fertőzést. A kontaktkutatás eredményeként a megbetegedett munkatárs két közvetlen kollégája, valamint két óvodai csoport, összesen 34 kisgyermek került hatósági járványügyi megfigyelés alá. A két csoport esetében az Oktatási Hivatal március 7-ig rendelt el rendkívüli oktatási szünetet. 

A karanténba nem került gyermekek részére mindkét intézmény biztosítani tudja az ellátást. A fertőzéssel érintett csoportszobák fertőtlenítő nagytakarítását elvégezték.

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata”

KategóriákMETÁL