Megszólalt a szabad sajtó összefogása és kérése (kaphassunk a válaszainkra hiteles, nem központosított tájékoztatást) ügyében a Legfőbb Döntéshozó. Az egyik, akinek címeztük reggel bemutatott közös nyílt levelünket (nem csak egy, a közel állókból). Lényegében reagált rá az ember, aki azt is mondta, hogy „ne figyeljenek oda arra, amit mondok, egyetlen dologra figyeljenek, amit csinálok”. Most sem az volt az érdekes, hogy mit mondott. És meglepő sem.

A cikk a hirdetés után folytatódikOrbán Viktor a köztelevíziónak adott interjút szerdán este. Egyebek mellett reagált arra, vagy inkább utalt arra, hogy ma reggel több tíz magyar újság, a még megmaradt sajtó nagy része közösen elfogadott nyílt levelet címzett neki és Müller Cecíliának.

Azt kértük – merthogy a Szabad Pécs is az aláírók közt volt –, hogy engedjék az orvosokat, ápolókat, kórházigazgatókat nyilatkozni, és az operatív törzs is válaszoljon a feltett kérdésekre. Nemzetközi, és nem csak nyugat-európai példákra hivatkozva kértük azt is, hogy fényképezhessünk és forgathassunk azokban az intézményekben is, ahol covidos betegeket kezelnek.

Éppen azért, mert nagyon súlyos a helyzet, amiről való tájékoztatáshoz, egyrészt joguk van az embereknek, másrészt, mert a tájékoztatás – közvetve persze – akár életeket is menthet.

A miniszterelnök nem hazudtolta meg magát (sajnos) és a Kovács Zoltán által ebben az ügyben elindított habonyi-rogáni típusú kommunikációt, mint mondta, „nem most van itt az ideje annak, hogy bemenjünk a kórházakba, hogy kamuvideókat vagy álhíreket gyártsunk.”

A szabad tájékoztatás életeket menthet! – Újságírók nyílt levele a miniszterelnöknek

Orbán Viktor azt is mondta, hogy húsvét után meglehet a 2,5 millió beoltott, és ez, mármint az oltás az egyedüli “gyógymód” a vírusra.

KategóriákMETÁL