Eddig tartott: Vári Attila lemond a pécsi képviselői mandátumáról. A kétszeres olimpiai bajnok olimpiai érvet hozott fel indoklásként.

A cikk a hirdetés után folytatódikKorábban, a választás után sokan vizionálták, hogy Vári Attila nem lesz/vagy nem marad sokáig pécsi képviselő, hisz miután nem lett polgármester, “csak” képviselőként kezdhetett el dolgozni. Most, mikor talán már a “károgók” is elhitték, hogy Vári mégiscsak marad pécsi képviselő, érkezett a hír a pécsi Fidesztől, hogy lemond. És megírták azt is, ki lesz az utódja. Egy régi motoros, Hári József kapja meg a Várinak adott mandátumot.

A Pécsi Fidesz elnöksége hétfői közleménye szerint Hári József veszi át Vári Attila mandátumát a pécsi közgyűlésben.

„Ezúton tájékoztatjuk Pécs polgárait, hogy Vári Attila önkormányzati képviselő a mai napon benyújtotta lemondását Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésében a Fidesz-KDNP-ÖPE közös listán 2019. október 13. napján elnyert képviselői mandátumáról” – írták.

Az olimpia miatt

Vári Attila döntését azzal indokolta, hogy az idei évben megrendezésre kerülő tokiói- és a soron következő párizsi olimpiai játékokon a magyar csapat minél sikeresebb szereplése, és az ezt segítő szövetségi munka fokozott feladatot és felelősséget követel meg tőle, mint a Magyar Vízilabda Szövetség 2020-ban egyhangú döntéssel újraválasztott elnökétől.

„Ezúton is köszönjük Attilának az elmúlt évtizedben a pécsi sportéletben és közéletben végzett elhivatott városépítő munkáját. Sok sikert kívánunk számára nemzeti sportvezetői munkájához, egyúttal reményünket fejezzük ki, hogy Pécs érdekében végzett intenzív munkánkban a jövőben is számíthatunk együttműködésére és támogatására. Tájékoztatjuk a pécsieket, hogy elnökségünk döntése értelmében Vári Attila képviselői helyét a Fidesz-KDNP-ÖPE közös önkormányzati választási listáján soron következő Hári József pedagógus, korábbi kertvárosi önkormányzati képviselő, a Pécsi Tudományegyetem Sportirodájának vezetője veszi át. Hári Józsefnek sok sikert kívánunk képviselői munkájához” – közölték.

KategóriákPOP