28 szerkesztőség, köztük a Szabad Pécs kérte azt Orbán Vikortól és Müller Cecíliától, illetve a kormánytól és az operatív törzstől, hogy a korábbinál korrektebb tájékoztatást kaphassanak, illetve kaphassanak egyáltalán, nyilatkozhassanak nekik a kórházigazgatók és az orvosok, engedjék őket forgatni és fotózni az egészségügyi intézményekben. Orbánék azonban sajnos segítség helyett hazugsággal és csúsztatással válaszoltak. Most újabb “választ” kapott a sajtó.

A cikk a hirdetés után folytatódikA 28 szerkesztőség nyílt levelére nem sokkal később Kovács Zoltán exkormányszóvivőtől érkezett az első válasz, majd Orbán Viktor utalt a levélre (habár az egyenes dolog az lett volna, ha konkrétan kimondja, amire utal), majd az Orbánék alatt lovagkeresztet kapott, és a Budai várban lakáshoz jutó propagandista, Bayer Zsolt is megszólalt a kormány védelmében. A lényege ezeknek a megszólalásoknak az volt, hogy a “baloldali” sajtó csak zavarni akar, a kormányt lejáratni és amúgy is most ott dolgozni kell, nem “kamerázni”, az újságírók csak láb alatt lennének, ráadásul eddig sem, soha sem akartak tájékoztatni, az ellenzék szekértolói, és politikai céloktól vezérelve írták meg a levelet.

De aztán mégiscsak elküldték az állami médiamunkásokat fotózni két kórházba is, már másnap, és így valamit (legalább) tényleg megmutattak hosszú hónapok után ismét arról, (kb.) mi van a kórházakban.

Most pedig újabb fejlemény van, amint az Baranyi Kirisztina IX. kerületi polgármester mai Facebook-bejegyzésében olvasható. Baranyi arról számolt be ugyanis, hogy már az oltópontokon is tiltva van az állami médiacég munkatársai kivételével a fotózás és forgatás.

„A világon mindenhol tudósíthat a sajtó a fertőzötteket ápoló kórházakból, csak Magyarországon nem. Orbán Viktor retteg attól, hogy képek készüljenek egy olyan küzdelemről, amiért ő is felelősséggel tartozik és amit sajnos a győzelmi szólamai ellenére se nyer meg, hiszen hetek óta rekord magasak a napi halálozási számokEz a paranoia az állami felügyelet alá rendelt önkormányzati fenntartású egészségügyi intézményekre is kiterjedt. Központi utasítás alapján csak a közszolgálatinak nevezett agitációs-propaganda sajtót engedhetik be a ferencvárosi rendelőintézetbe is, ahol jelenleg is oltásokat adnak” – írta, és a szóban forgó utasítást is csatolta a bejegyzéshez.

„Ezért személyesen kell tudósítsak: Bár a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálattól tizennyolc szakembert vezényeltek át kórházak Covid-osztályaira, így jóval kevesebben maradtak a szakellátásra, az ottani kiváló szakemberek munkájának köszönhetően szervezetten, olajozottan, tömegjelenetek nélkül zajlik az oltás Akinek lehetősége van oltást kapni, az mindenképpen éljen vele!” – tudósított az aktuális körülményekről, majd ajánlotta mindekinek, hogy oltassa be magát.

KategóriákMETÁL