Közleményt adott ki szerdán este Bognár Szilvia leváltott pécsi alpolgármester, DK-s pécsi városházi képviselő a leváltásával kapcsolatban. A 2019-es választási kampányra visszautalva “magát függetlennek valló polgármester-jelölt”-nek nevezi Péterffy Attilát.

A cikk a hirdetés után folytatódikElőzmények: ITT és ITT. Az alábbiakban edig szó szerint idézzük a ma este szerkesztőségünkhöz is eljuttatott közlemény szövegét, azzal, mert erre van utalás a szövegben, hogy a Szabad Pécs is kereste Bognár Szilviát, hoy interjút kérjünk tőle, de azt mondta, egyelőre egy közleményben szeretne kommunikálni, később lehet szó majd interjúról. Mi is kíváncsiak voltak többek közt arra is, hogy marad-e a DK-ban, és hogy belép-e a Mindenki Pécsértbe?

Bognár Szilvia közleménye

„Két évvel ezelőtt, 2019. június 30-án a Mindenki Pécsért Egyesület, mint jelölő szervezet, az ellenzéki pártok és a magát függetlennek valló polgármester-jelölt együttműködési megállapodást írtak alá az őszi önkormányzati választásokon való közös indulásról.

Ennek a szövetségnek a céljai a 2019-et megelőző huszonegynéhány év városvezetési módszereinek gyökeres megváltoztatása és egy párbeszéd alapú új politikai kultúra megteremtése voltak.

Az Egyesület az éppen két évvel ezelőtt megalakult szövetség problémás működésével kapcsolatban többször adott jelzéseket, kért egyeztetéseket és változtatásokat (12 pont), majd a napokban jutott arra a döntésre, hogy megvonja a bizalmat az egykori alapelveket – véleménye szerint – tiszteletben nem tartó 14 képviselőtől, soraiban a polgármesterrel.

Tőlem ezt a bizalmat az egyesület nem vonta meg, így továbbra is képviselem az eredeti, 2019-es egyesületi célokat is.

Egyéni képviselői tevékenységemet a jövőben felszabadult időmnek köszönhetően még nagyobb erőbedobással fogom végezni, a kampányban hirdetett eszmeiség mentén.

Sokaktól hozzám érkező kérdésekre az alábbi válaszokat tudom adni.

A Demokratikus Koalíció tagja vagyok és maradok. Közgyűlési párttársaimmal ellentétben nem írtam alá a frakciószövetségi megállapodást, a megalakult új frakciószövetségbe meghívást így nem is kaphattam, oda belépni nem szándékozom.

Meggyőződésem, hogy Pécs jövője az átlátható működés, a demokratikus vita, a választók és egymás iránti tisztelet, a városért való munka, és annak az ügynek a szolgálata, amely elvezet a 2022-es választási győzelmünkhöz.

Pécs, 2021. június 30.

Bognár Szilvia

Demokratikus Koalíció,

a Mindenki Pécsért Egyesület városházi képviselője”

KategóriákMETÁL